SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Anna i Olivia van ser assassinades pel seu pare abans de llançar-les al mar en unes bosses

Segons la jutge, i diu que Tomás Gimeno “va matar les petites en un pla per causar el màxim dolor a la seua exparella” || L'autòpsia de la de 6 anys revela que va morir per un edema agut de pulmó

Les fotos d’Olivia i Anna s’han gravat en la memòria col·lectiva.

Les fotos d’Olivia i Anna s’han gravat en la memòria col·lectiva.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anna i Olivia van ser assassinades pel seu pare, Tomás Gimeno, a la finca familiar d’Igueste de Calendaria el 27 d’abril entre les vuit i les nou del vespre. Aquesta és la tesi que estudia la jutge que investiga el cas en una interlocutòria feta pública ahir. La magistrada, a més, va emetre una nova ordre internacional d’arrest contra el progenitor de les petites, aquesta vegada per la mort d’ambdós. Mentrestant, l’autòpsia al cadàver d’Olivia, que es va trobar dijous a 1.000 metres de profunditat, va revelar que la nena va morir a conseqüència d’un edema pulmonar agut.

Gimeno va matar les nenes a la casa d’Igueste i després les va carregar al seu vaixell per llançar-les a mar

D’aquesta manera, la jutge dóna per acreditat que Gimeno va donar mort a les seues dues filles el mateix dia en què van desaparèixer. Segons el relat dels fets que va transcendir ahir, el 27 d’abril, cap a tres quarts de vuit de la tarda, Tomás Gimeno va arribar a la seua casa a Igueste de Candelaria amb Anna i Olivia. Allà les hauria matat. Després, les hauria embolicat en tovalloles, cobertes amb bosses d’escombraries. Finalment, hauria introduït els cossos en bosses d’esport i les hauria traslladat al seu cotxe fins a Santa Cruz de Tenerife.

En un trajecte d’una mitja hora, cap a dos quarts de deu de la nit, va estacionar el cotxe a la Marina i va introduir al seu vaixell les bosses d’esport. Uns minuts després va salpar. Tomás seguia viu poc abans de les onze de la nit, quan va parlar per telèfon amb la mare de les petites, Beatriz, que ja estava amb la Guàrdia Civil. Sobre aquella hora va ser quan, segons la jutge, es va desfer dels cossos d’Anna i Olivia, llançant-los al fons del mar. Va tornar a port i agents de la Guàrdia Civil el van denunciar per saltar-se el toc de queda, però no estaven al corrent d'allò que havia succeït amb les petites i no van indagar-ho més. Passada la mitjanit, Tomás va salpar de nou i mai més no se n’ha sabut res.

Si bé només s’ha localitzat, fins ara, el cos d’Olivia, la hipòtesi més probable respecte a Anna és la mateixa, apunta la jutge, que indica que Gimeno hauria planificat els crims en un pla preconcebut amb l’objectiu de provocar a la seua ex el màxim dolor que va poder imaginar, col·locant-la en un estat d’incertesa permanent sobre la sort o destí que havien patit a les seues mans les nenes.

Així, i malgrat considerar la possibilitat que Gimeno estigui també mort, la jutge va dictar ahir mateix una ordre internacional d’arrest contra l’home, el cos del qual també busquen, juntament amb el d’Anna, la filla petita, que encara no ha aparegut.

El cadàver d’Olivia, de sis anys, tanmateix, va ser trobat dijous a mil metres de profunditat. L’autòpsia, que va concloure a les tres de la tarda de divendres, va revelar que la nena va morir a causa d’un edema agut de pulmó.

Reaccions

Violència vicària. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va reclamar ahir a l’Estat que la violència vicària, és a dir, l’exercida pels maltractadors sobre els fills, sigui també considerada com a violència masclista. “Espanya s’ha d’adaptar al que recull la legislació internacional”, va sentenciar.

En guerra per la igualtat. La ministra d’Hisenda i portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, va lamentar ahir la “guerra cultural” de la dreta i la ultradreta en el debat de tot el que té relació amb la igualtat de gènere. També va qualificar la violència vicària com “l’expressió més greu de la violència masclista”.

Un alto en el camí. El vaixell Ángeles Alvariño de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, que dur a terme la recerca a l’oceà de la petita Anna, d’1 any, i del seu pare, Tomás Gimeno, va tornar ahir al port de Santa Cruz de Tenerife per una avaria en l’equipament. Val a dir que la nau portava tretze jornades de recerca sense interrupció i dijous va localitzar el cadàver de la petita Olivia.

Una dona perd la vida atropellada i investiguen si la va matar la seua parella

Un home de trenta-cinc anys va ser detingut ahir a la localitat jaenesa de Marmolejo per la seua presumpta relació amb la mort de la seua parella, de trenta-sis anys, que va perdre la vida atropellada dissabte a la matinada. El mateix arrestat va ser qui va alertar dels fets, encara que els agents, que no es van quedar convençuts amb les seues explicacions, van decidir posar-lo sota custòdia fins que s’aclareixin les circumstàncies que envolten aquest succés.

Cap a dos quarts de quatre de la matinada de dissabte, l’ara detingut va telefonar a emergències per informar que la seua parella, Alicia Rodríguez, periodista de la televisió local Teleonuba, de Huelva, havia patit un atropellament mortal en un camí rural pròxim al cementiri de Marmolejo. En arribar els sanitaris, només van poder constatar la mort de la dona. La Guàrdia Civil, en espera que l’autòpsia doni llum sobre els fets, va arrestar l’home. No constaven denúncies prèvies per violència masclista.

La mare de l’assassí confés d’una menor a Sevilla tem represàlies contra ella i el seu altre fill

Mentrestant, Jorgetta Negret, mare de l’assassí confés de la menor Rocío Caíz, va dir ahir que té por de represàlies contra ella i contra el seu altre fill. “Jo sóc la mare que li va donar la vida, però no sóc culpable d'allò que va fer. Ens ha tingut enganyats a tots i una altra vegada els dic que demano perdó al món sencer, que em perdoni com a mare, però que jo no en tinc la culpa. El que ha fet ho ha de pagar ell”, va manifestar. Es troba detingut en un lloc que no ha transcendit.

Les fotos d’Olivia i Anna s’han gravat en la memòria col·lectiva.

Les fotos d’Olivia i Anna s’han gravat en la memòria col·lectiva.EFE

tracking