SEGRE

Successos

Un rector culpa dels assassinats de les nenes de Tenerife a la "infidelitat" de la mare

Fernando Báez Santana, conegut com el 'pare Báez', ha difós per xarxes socials un missatge de justificació de l’assassinat d’Anna i Olivia en el que culpa d’aquest succés a la "infidelitat" de la mare de les nenes

Olivia i Anna, les dos nenes que van desaparèixer amb el seu pare.

Olivia i Anna, les dos nenes que van desaparèixer amb el seu pare.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fernando Báez Santana, conegut com el 'pare Báez', ha difós per xarxes socials un missatge de justificació de l'assassinat d'Anna i Olivia en el que culpa d'aquest succés a la "infidelitat" de la mare de les nenes, Beatriz Zimmermann.

El Capítol de Gran Canària ha anunciat que està obtenint la documentació necessària per presentar una denúncia davant de la Fiscalia contra Fernando Báez Santana perquè investigui i qualifiqui els fets referits a les seues manifestacions que justifiquen l'últim crim de 'violència vicaria'.

Així mateix, el president del Capítol, Antonio Morales, ha assenyalat la seua preocupació per aquest assumpte a les autoritats eclesiàstiques.

La Conselleria d'Igualtat, Diversitat i Transparència realitza la recopilació de les intervencions del 'pare Báez' referides a aquest cas, unànimement reconegut com un exemple de 'violència vicaria', com cas de violència extrema en danyar o assassinar les filles de Beatriz.

Tant en ràdio com en xarxes socials, el sacerdot ha ofert declaracions en les quals considera que el presumpte assassí és una altra víctima per la ruptura matrimonial i "la infidelitat", afirmant que les nenes serien vives si la mare no hagués trencat el matrimoni perquè "abans l'home aguantava les dones encara que es tornessin boges".

Així mateix, arriba a dir que la mare "recull el que va sembrar", considerant que la vinculació de la mare de les nenes a una nova relació de parella és "robar fills".

En el cas de la publicació que va realitzar el rector en una xarxa social, s'ha constatat que ha estat esborrada del seu compte, però es plantejarà sol·licitar per via judicial la recuperació d'aquest text, que coincideix amb altres manifestacions realitzades pel mateix subjecte en vídeo i ràdio referides al cas.

Els representants insulars manifesten la seua absoluta repulsa, davant de les declaracions d'un individu que utilitza els mitjans de comunicació i plataformes de xarxes socials per transmetre missatges masclistes i de justificació de la violència de gènere.

Segons indiquen des del Capítol, l'actuació d'aquest sacerdot és molt perillosa per la representació religiosa que ostenta i perquè des de la seua catequesi predica missatges contraris a la igualtat entre els gèneres, a la legislació vigent i als principis ètics més elementals.

El cas de les nenes de Tenerife, a més, ha originat un rebuig social immediat, en abocar missatges d'odi que atempten contra la legalitat vigent i els drets de les persones, que en aquesta ocasió han tingut el resultat de mort de les dues nenes, de les quals ha estat localitzat un dels cadàvers.

tracking