SEGRE

Casado diu que només Sánchez és responsable dels indults i defensa el rei

Casado diu que només Sánchez és responsable dels indults i defensa el rei

Casado diu que només Sánchez és responsable dels indults i defensa el reiEFE/Chema Moya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, s’ha desmarcat aquest dilluns de les paraules de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i ha afirmat que només el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, és responsable dels indults als condemnats del procés, mentre el rei exerceix la seua tasca de cap d’Estat en una monarquia parlamentària.

"Ningú tret de qui els promouen i els aplaudeixen (els indults) són responsables d’aquest acte profundament immoral i tràgicament equivocat. No hi ha més còmplices que ells en aquest acte que no clausura sinó que inicia un nou procés de mutació constitucional per furtar els espanyols la seua sobirania", ha assegurat aquest dilluns Casado davant dels seus.

En la presentació de la convenció nacional que el PP celebrarà a la tardor, el líder de l’oposició s’ha desmarcat així de Díaz Ayuso, que en la concentració ahir contra els indults a la plaça de Colon de va afirmar: "Què farà el rei d’Espanya a partir d’ara? Firmarà aquests indults? El faran còmplice d’això?".

Les seues paraules han generat crítiques des de tot l’arc parlamentari, ja que el rei en una monarquia parlamentària no governa, mentre que el PP ha assegurat que la dirigent madrilenya només pretenia "denunciar" l’"abús" de les institucions per part del president, Pedro Sánchez, segons ha assenyalat el portaveu nacional i alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida.

A més, el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, ha defensat que el rei Felip VI compleix la seua funció constitucional mentre qui salta la "llei a la torera" és el cap de l’Executiu.

tracking