SEGRE

PARTITS PSOE

Sánchez derrota Díaz, que perd les primàries andaluses

Juan Espadas.

Juan Espadas.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Espadas, alcalde de Sevilla, serà el pròxim candidat del PSOE a la presidència de la Junta d’Andalusia després d’imposar-se amb contudencia ahir en la primera volta de les primàries del partit sobre Susana Díaz, fins ara secretària general dels socialistes andalusos. Va obtenir el 55% dels suports de la militància, amb la qual cosa no serà necessari anar a la segona volta.

La victòria d’Espadas és també la de Pedro Sánchez, líder del PSOE, que ha lliurat a Andalusia el seu enèsim combat contra Díaz. Espadas era el candidat de Ferraz i va treure 16,7 punts a la seua rival.

El tercer en discòrdia, Luis Ángel Hierro, catedràtic d’Economia i exdiputat, només va recollir cinc de cada cent vots..

D’aquesta manera, Espadas s’enfrontarà al popular Juanma Moreno quan els andalusos tornin a anar a les urnes. Malgrat que les eleccions encara no han estat convocades, el fracàs de la moció de censura de PSOE i Cs a la Regió de Múrcia i la convocatòria anticipada de comicis autonòmics a la Comunitat de Madrid va obligar a accelerar les primàries dels socialistes andalusos, davant l’amenaça que Moreno trenqués amb els taronges i dissolgués el Parlament regional.

Tanmateix, encara que aquesta circumstància no ha acabat succeint i sembla que Moreno esgotarà la legislatura, la maniobra ha servit a Sánchez per deixar fora de combat Díaz, una de les seues principals oponents dins del PSOE. Espadas, avalat per Ferraz, va aconseguir el 55% dels vots de la militància.

Díaz va obtenir la confiança del 38,43% dels electors. Luis Ángel Hierro va treure un 5,51% dels sufragis.

Ferraz va convidar Espadas a guanyar “una Andalusia de futur”.

tracking