SEGRE

CIMERA OTAN

Sánchez parla breument amb Biden abans del començament de la cimera de l'OTAN

Una encaixada de mans i 30 segons de conversa

Sánchez parla breument amb Biden abans del començament de la cimera de l'OTAN

Sánchez parla breument amb Biden abans del començament de la cimera de l'OTANEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va conversar breument amb el dels Estats Units, Joe Biden, abans del començament de la cimerade l’OTAN a Brussel·les, en una xarrada del contingut de la qual el mandatari espanyol informarà aquesta tard en roda de premsa.

Després de fer-se la foto de família i visionar una projecció juntament amb la resta de líders, Biden i Sánchez van mantenir caminant cap a la sala on se celebra la cimera el que el Govern espanyol qualifica d’"una breu conversa", que es pot observar durant 20 segons en el vídeo oficial facilitat per l’OTAN. Biden també va intercanviar en aquest recorregut unes paraules amb el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, així com amb el president de Bulgària, Rumen Radev.

"Ambdós volien saludar-se, conèixer-se personalment i establir un primer contacte", indica el Govern espanyol sobre la xarrada entre Sánchez i Biden, tal i com, afegeix, "havien pactat els seus respectius equips".

Entre altres coses, indica el Govern, s’havia acordat que la seua salutació fos captada per les càmeres "com a prova de l’excel·lent relació que existeix entre ambdós països".

El Govern apunta que Sánchez informarà en la seua roda de premsa prevista a les cinc de la tarda sobre els "temes tractats" en aquesta conversa" i "més novetats per a Espanya en la cimera", que se celebra a porta tancada.

El Govern espanyol va anunciar que Pedro Sánchez mantindria aquest dilluns la seua primera trobada amb Biden a la cimera de l’OTAN.

És el primer contacte directe entre els dos líders des que Biden va prendre possessió del seu càrrec el 20 de gener.

tracking