SEGRE

JUSTÍCIA COMPETÈNCIES

El Govern central recorre la llei d'habitatge

La normativa habilita a posar límits als preus del lloguer a les ciutats més grans

Un centenar de persones es van concentrar ahir davant de la seu del PSC a Barcelona contra el recurs.

Un centenar de persones es van concentrar ahir davant de la seu del PSC a Barcelona contra el recurs.TWITTER/ @SINDICATLLOGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol presentarà avui al Tribunal Constitucional un recurs a la llei catalana d’habitatge que habilita a posar límits als preus del lloguer, al·legant que vulnera competències estatals, però no demanarà la suspensió automàtica de la norma. Així ho va assegurar ahir el ministre de Transport, José Luís Ábalos, que va justificar la decisió dient que és “molt difícil” no recórrer-la en vista de l’informe “tan negatiu” dictat per la Comissió de Garanties Estatutàries de Catalunya sobre la llei que el Parlament va aprovar el mes de setembre passat amb el suport de JxCat, ERC, els comuns i la CUP.

Amb tot, va indicar que com a “gest” cap a la Generalitat no en demanaran la immediata suspensió, per la qual cosa la norma catalana seguirà vigent fins que s’aprovi una llei estatal de lloguers o fins que el Constitucional resolgui. El Govern central ha rebut en els últims dies pressions perquè desistís d’impugnar la norma, algunes de les quals per part dels seus socis de coalició de Podem.

Ábalos va afirmar que l’Executiu central està treballant en una nova llei d’habitatge que podria estar enllestida d’aquí a un any. Entre les mesures que conté la norma catalana, hi ha l’obligació de congelar o abaixar el preu dels lloguers si es detecten zones amb “tensió” residencial a les ciutats que sumen més de 20.000 habitants.

Els comuns van aplaudir la decisió, mentre que ERC va titllar el recurs d’“error gravíssim”. A Barcelona un centenar de persones es van manifestar contra la impugnació davant de la seu del PSC.

tracking