SEGRE

CIMERA DIPLOMÀCIA

Biden busca estabilitzar les relacions avui amb Putin

En un dels moments mes tensos entre els EUA i Rússia || La repressió a l'oposició russa i la ciberseguretat, a l'agenda

Biden es va reunir ahir amb Ursula von der Leyen i Charles Michel.

Biden es va reunir ahir amb Ursula von der Leyen i Charles Michel.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els presidents dels EUA, Joe Biden, i de Rússia, Vladímir Putin, mantindran avui a Ginebra la primera cimera en el pitjor moment de les relacions bilaterals entre els dos països des de la Guerra Freda i quan la falta de sintonia en el personal ja no és cap secret.

Cap dels dos líders arriba a la trobada amb il·lusions ni amb l’esperança d’assolir grans pactes. Biden busca unes relacions “estables i predictibles”, mentre que Putin vol un diàleg basat en el respecte mutu, en la igualtat i sense ingerències en els assumptes interns de Rússia.

El mandatari nord-americà ja va deixar clar que la seua intenció és marcar al seu homòleg rus les seues “línies roges”, per això no és estrany que posi sobre la taula temes que podrien arribar a irritar el Kremlin, com són els drets humans i la persecució de l’oposició russa, entre els quals l’empresonat Aleksei Navalni, la situació a la frontera amb Ucraïna i la suposada ingerència russa en les eleccions presidencials del 2016.

En principi, segons l’agenda publicada ahir, els dos mandataris abordaran pràcticament tots els assumptes que preocupen tant Moscou com Washington, com són l’estabilitat estratègica o els temes de seguretat informàtica i la lluita contra la ciberdelinqüència. Biden es va reunir ahir amb els líders de la UE.

tracking