SEGRE

VIOLÈNCIA DE GÈNERE CRIM

Un octogenari mata la seua dona a martellades a Madrid

Diu que no se'n penedeix i que ho va fer per gelos || Detingut per la desaparició d'una jove a la qual assetjava a València

Un cotxe de la policia patrulla a Àvila durant el toc de queda.

Un cotxe de la policia patrulla a Àvila durant el toc de queda.EFE/ RAÚL SANCHIDRIÁN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 81 anys va ser assassinada a martellades presumptament pel seu marit, un home de 84 i que ja ha estat detingut, dimarts a la nit al domicili conjugal situat al districte madrileny de Moratalaz. Aquest nou crim masclista va tenir lloc sobre les vuit de la tarda, quan un veí va avisar la policia que una dona estava demanant auxili des de la finestra del seu habitatge al crit d’“em matarà”.

Quan els agents van arribar fins al lloc del succés, van trobar a la víctima greument ferida amb lesions a la cara i al cap. Els serveis d’emergències van aconseguir estabilitzar-la i traslladar-la a l’hospital, on finalment va morir hores més tard a causa d’un traumatisme cranioencefàlic sever.

La Policia Nacional va arrestar el suposat homicida, que va obrir la porta de la casa als agents i va reconèixer el que havia passat, a més d’arribar a assegurar que no es penedia de res i que ho va fer per “gelos”, ja que sospitava que la seua esposa “es veia i parlava amb altres homes del barri”. L’home va agredir en reiterades ocasions amb un martell al cap la dona i l’eina ja està en poder dels investigadors.

El matrimoni, tots dos espanyols, feia més de quaranta anys que vivien al mateix immoble i tenen un fill en comú. La víctima no havia denunciat mai el marit per maltractaments, encara que, segons van afirmar els veïns, en els últims temps havien sentit fortes discussions entre ells.

Aquesta dona es converteix així en la víctima número vint de la violència masclista des de començament d’any a Espanya i en la número 1.098 si es tenen en compte les dades que el Govern central ha anat recopilant des del 2003. Continua, així, la dramàtica tendència que s’ha anat registrant des del passat 9 de maig, quan va finalitzar l’estat d’alarma. Des d’aquell dia, han estat assassinades 12 dones, de les 20 que s’han comptabilitzat aquest any.

D’altra banda, la Guàrdia Civil va detenir un home per la seua presumpta relació amb la desaparició el novembre del 2019 a València d’una jove de 21 anys. L’arrestat té antecedents per violència masclista i altres delictes i, pel que sembla, va estar assetjant la desapareguda.

tracking