SEGRE

MADRID INVESTIDURA

Ayuso promet ser “el mur” contra la política de Sánchez

Fa picades d'ullet a Vox anunciant ajuts a la natalitat || Assegura que reduirà aquest any mig punt en tots els trams de l'IRPF

Isabel Díaz Ayuso després de la seua intervenció en el seu primer dia d’investidura.

Isabel Díaz Ayuso després de la seua intervenció en el seu primer dia d’investidura.EFE/JUAN CARLOS HIDALGO POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isabel Díaz Ayuso va demanar ahir al ple de l’Assemblea de Madrid la seua confiança per proclamar-se avui divendres presidenta de la Comunitat amb una exposició de plans de govern en què va arremetre contra la gestió de Pedro Sánchez. Ayuso va dedicar els primers minuts de la intervenció (d’hora i mitja de durada) a criticar al Govern central, que està fent d’Espanya un país “esqueixat, grapejat pels independentistes” i en el qual s’ha produït “l’abandó en la defensa de la unitat nacional, la igualtat de tots els espanyols o la protecció de la classe mitjana”.

En oposició a les polítiques socialistes, que han portat el PSOE de Madrid de ser el partit més votat el 2019 a ser ni tan sols el segon i líder de l’oposició, “sinó el tercer”, Ayuso va garantir que el govern que vol formar reivindicarà “la unitat nacional, la sensatesa en la política, la baixada d’impostos i la llibertat”.

Ayuso va dedicar part del discurs d’investidura a criticar la gestió del Govern central

Els primers anuncis concrets van ser picades d’ullet a Vox, formació que va prometre donar suport a la investidura d’Ayuso “a canvi de res”. En aquest sentit, i en nom de l’austeritat que exigeix la formació liderada per Rocío Monasterio, va avançar que el seu govern comptarà amb nou conselleries i cap vicepresidència, davant les tretze del seu anterior executiu. Però el principal missatge per a Vox i els seus votants va ser la cascada d’ajuts anunciada per potenciar la natalitat a la regió.

Una de les mesures compartides per Partit Popular i Vox, la baixa fiscalitat, vol Ayuso aprovar-la aquest mateix any per aplicar-la el 2022, i per això va anunciar que rebaixarà mig punt tots els trams de l’IRPF beneficiant les rendes més baixes. Aquesta mesura, anunciada a l’anterior legislatura, suposarà un estalvi de tres-cents milions d’euros a més de tres milions de contribuents.

tracking