SEGRE

JUSTÍCIA CORRUPCIÓ

Imputen l'excap de la UDEF per l'espionatge a Luis Bárcenas

José Luis Olivera.

José Luis Olivera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha citat l’excap de la UDEF José Luis Olivera perquè declari com a investigat el pròxim dia 28 en relació amb l’espionatge parapolicial que s’hauria organitzat des del ministeri d’Interior amb fons reservats contra l’extresorer del PP Luis Bárcenas per sostreure-li la informació comprometedora que pogués tenir del partit en l’operació Kitchen.

El magistrat l’imputa dos dies després que l’inspector Manuel Morocho, que va dirigir la investigació sobre els papers de Bárcenas, declarés com a testimoni que Olivera, que en aquell moment era el seu superior, li va proposar traslladar-lo a destinacions daurades per apartar-lo de les indagacions sobre la caixa B del Partit Popular. Va detallar que li va arribar a oferir cursos a l’FBI, un càrrec a Lisboa i fins i tot a les Nacions Unides. Després de rebutjar aquests incentius positius, va dir, va passar a tenir sobrecàrrega de treball i a la censura.

Les paraules de Morocho han estat el detonant per a la imputació, si bé el nom de l’excap de la UDEF ja apareix en altres ocasions en la instrucció d’aquesta peça separada de la macrocausa Tàndem sobre els negocis foscos de l’excomissari José Villarejo.

tracking