SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Licitat el contracte per redactar el projecte del darrer tram de l'A-27, entre Lilla i l'enllaç amb l'AP-2 a Montblanc

El pressupost és d'1,1 milions d'euros

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i la subdelegada del govern espanyol, Teresa Conillera, durant una visita d'obres al túnel de Lilla.

Licitat el contracte per redactar el projecte del darrer tram de l'A-27, entre Lilla i l'enllaç amb l'AP-2 a MontblancACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha licitat el contracte de serveis per redactar el projecte de construcció de l'últim tram de l'autovia A-27, entre l'enllaç de Lilla i el de l'autopista AP-2 a Montblanc. El pressupost és d'1,1 milions d'euros.

L'A-27, en la recta final d'obres, unirà Tarragona i Montblanc com a via alternativa a la N-240, millorant el flux de comunicacions cap al Port de Tarragona.

Actualment ja estan en servei 23 quilòmetres d'autovia entre Tarragona i Valls, i es troben en execució les obres del tram entre Valls i la pedania de Lilla (Montblanc), que el ministre va visitar al març amb motiu de l'acabament de la perforació del túnel, el punt més complex i costós de tot el traçat de l'autovia.

Aquest projecte per connectar l'autovia i l'autopista tindrà el seu inici a l'enllaç de Lilla, punt final del tram actualment en execució i, amb una longitud aproximada de 5,5 quilòmetres, finalitzarà a l'enllaç amb l'AP-2, a l'altura de Montblanc.

L'abast del projecte inclou reconfigurar l'enllaç entre aquestes vies a Montblanc per facilitar la transferència de trànsit entre les dues infraestructures, ja que la seva configuració actual no resultarà apropiada després de l'augment de trànsit que previsiblement es produirà amb l'alliberament de peatge de l'autopista AP-2, al setembre de 2021.

La solució serà d'autovia, amb la mateixa secció que s'ha construït en els trams anteriors de l'A-27, i com a punt singular contempla la cruïlla de les vies de l'AVE Madrid-Tarragona-Barcelona mitjançant un pas inferior, segons informen fonts del ministeri.

tracking