SEGRE

POLÍTICA MADRID

Ayuso, investida presidenta amb els vots a favor de Vox

Promet una rebaixa d'impostos

Ayuso, aplaudida pel seu grup després de ser investida presidenta.

Ayuso, aplaudida pel seu grup després de ser investida presidenta.EFE/ JUAN CARLOS HIDALGO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isabel Díaz Ayuso va ser investida ahir presidenta de la Comunitat de Madrid amb els vots a favor del PP i Vox i en contra de Més Madrid, PSOE i Unides Podem. L’Assemblea de Madrid va atorgar la seua confiança a Ayuso en primera votació amb els 77 vots a favor de Partit Popular i Vox (molt per sobre dels 69 de la majoria absoluta).

Ho va fer l’endemà que Ayuso, en la seua intervenció inicial, es comprometés a emprendre “la rebaixa més gran d’impostos de la història”, a promoure un xec nadó de 500 euros al mes per a mares menors de trenta anys i a governar amb nou conselleries (en lloc de tretze).

El ple d’investidura va estar marcat per l’esbronc entre el bloc de dreta i d’esquerra, especialment durant la intervenció de Rocío Monasterio (Vox) i el diputat d’Unides Podem, Serigne Mbaye, portaveu del Sindicat de Manters. Monasterio el va acusar d’haver entrat a Espanya de manera il·legal i Mbaye va demanar l’empara de la Cambra perquè la diputada ultradretana retirés les seues paraules perquè “el racisme no cap en aquesta Cambra ni a Espanya”.

tracking