SEGRE

EUA DIPLOMÀCIA

Biden estudia restablir els contactes amb el líder xinès

Arran de la reunió mantinguda amb Putin || Corea del Nord obre la porta al diàleg amb els EUA sense descartar la “confrontació”

Un jove contempla un quadre de Xi Jinping en un museu.

Un jove contempla un quadre de Xi Jinping en un museu.EFE/EPA/ALEX PLAVEVSKI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, va informar ahir que la Casa Blanca està considerant la possibilitat d’organitzar una trobada bilateral entre el president nord-americà, Joe Biden, i el seu homòleg de la Xina, Xi Jinping.

Després de la important reunió de Biden amb el seu homòleg rus Vladímir Putin a Ginebra, Sullivan va explicar que es “buscaran oportunitats per interactuar amb el president Xi en el futur”.

En aquest sentit, va explicar que “Biden s’involucrarà el mes vinent amb el president Xi d’alguna manera per avaluar” la situació entre les dos potències i per assegurar “una comunicació directa”.

Durant aquesta setmana, tant la cimera del Grup dels Set (G7) com l’OTAN han emès durs comunicats contra el Govern xinès. En el primer cas, el G7 va demanar a Xi que mostri respecte pels Drets Humans i les llibertats fonamentals en punts de conflicte com Hong Kong i Xinjiang així com que s’obri a una investigació sobre l’origen del coronavirus.

D’altra banda, el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, va fer una crida al seu país a preparar-se “tant per al diàleg com per a la confrontació” amb els Estats Units, en la seua primera al·lusió directa a unes possibles negociacions amb Washington des de l’arribada de Joe Biden al poder.

tracking