SEGRE

COMMEMORACIÓ DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES

Espanya només aprova el 5% de casos d'asil davant la mitjana d'Europa del 33%

'Performance' a favor dels refugiats a Lleida i manifestació a Balaguer

La plaça Ricard Viñes va acollir una ‘performance’ sobre refugiats.

La plaça Ricard Viñes va acollir una ‘performance’ sobre refugiats.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya només va aprovar el 5 per cent de les sol·licituds d’asil que va rebre el 2020, una situació que les entitats humanitàries van denunciar ahir, Dia Mundial de les Persones Refugiades. És un dels països amb la taxa més baixa d’Europa, on la mitjana arriba al 33%, i actualment hi ha més de 100.000 sol·licituds pendents de resolució.

Turquia és el país que més persones refugiades va rebre, amb 3,7 milions, seguit de Colòmbia (1,7 milions), Pakistan (1,4) i Uganda (també 1,4), segons dades de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats. Estima que 82,4 milions viuen com a desplaçades forçoses al món, xifra que equival a l’1% de la població mundial.

Cada minut, vint persones ho deixen tot per escapar-se de la guerra, la persecució o la violència. Uns 35 milions d’aquests desplaçats, el 42% del total, tenen menys de 18 anys i entre el 2018 i el 2020 un milió de nens van nàixer com a refugiats.

Dels 26,4 milions de refugiats registrats al món, el 68% procedeixen de cinc països: Síria (6,7 milions), Veneçuela (4), Afganistan (2,6), Sudan del Sud (2,2) i Birmània (1,1). D’altra banda, la plaça Ricard Viñes de Lleida va acollir una performance en suport al poble saharaui i a Balaguer mig centenar de persones es van manifestar per denunciar les polítiques exteriors europees i el “racisme institucional”.

La plaça Ricard Viñes va acollir una ‘performance’ sobre refugiats.

La plaça Ricard Viñes va acollir una ‘performance’ sobre refugiats.MAGDALENA ALTISENT

tracking