SEGRE

POLÍTICA VOTACIONS

Més participació als comicis convocats a Armènia després de la guerra

Assoleix el 49,4%, per sobre dels del 2018

Un jove al dipositar el seu vot ahir a les eleccions legislatives d’Armènia.

Un jove al dipositar el seu vot ahir a les eleccions legislatives d’Armènia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La participació en les eleccions anticipades d’Armènia va assolir ahir un 49,4%, per sobre del 48,63% de les anteriors, celebrades el desembre del 2018, segons les dades de la Comissió Electoral Central (CEC). Aquest 49,4 per cent equival a 1.281.174 vots, va explicar el vicepresident de la CEC, Tigran Mukuchián, citat pel portal de notícies News.am. La participació va ser del 51,55% a la capital, Yerevan.

Durant la jornada van votar els principals candidats, com el primer ministre sortint, Nikol Pashinyan, líder del partit Contracte Civil, que va assegurar que el seu vot va per al “desenvolupament” d’Armènia. “Robert Kocharyan, candidat de l’Aliança Hayastan, va dir que “he votat per una pau digna i el creixement econòmic”.

El primer ministre va avançar les eleccions per la guerra a la regió de Nagorno-Karabakh

Igualment va exercir el seu dret el president del partit Armènia Brillant, Edmon Marukyan, i va fer una crida a la solidaritat i la reconciliació. Per a Ara Zohrabyan, candidat de la formació Zartonk, aquests comicis propiciaran l’execució d’un govern d’unitat nacional. El govern d’Armènia va anticipar els comicis com a conseqüència de la guerra a la regió de Nagorno-Karabakh. El primer ministre del país, Nikol Pashinyan, va ser l’encarregat de convocar els comicis en el marc de la greu crisi política desencadenada al país després de la derrota armènia en el conflicte registrat a finals del 2020 amb l’Azerbaidjan entorn de la regió. Pashinyan, que va arribar al càrrec el 2018 després de la coneguda com a Revolució de Vellut, en què va encapçalar una onada de manifestacions contra el Govern, ha estat sotmès a una gran pressió després de la derrota militar armènia, que ha portat l’oposició a acusar-lo de “capitular” davant de Bakú.

tracking