SEGRE

El Govern espanyol avisa que si els indultats reincideixen, caurà sobre ells "tot el pes de la llei"

Creu que la gent entendrà que els indults són "pel bé del país", en un "moment històric"

Els set presos de Lledoners van demanar l’amnistia al sortir en semillibertat el 28 de gener.

Els set presos de Lledoners van demanar l’amnistia al sortir en semillibertat el 28 de gener.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha defensat aquest dimarts la necessitat d’indultar en aquest "moment històric" els condemnats pel procés, però ha garantit que si tornessin a trencar l’ordenament jurídic, caurà sobre ells "tot el pes" de la llei, i aquest intent "quedarà en paper mullat". Així ho ha assegurat en una entrevista en RNE, en la qual, no obstant, s’ha mostrat convençuda que mentre governi el PSOE "no tornaran a cometre’s els fets que vivim en el passat".

A més, ha assegurat que la ciutadania entendrà aquesta necessitat de concedir els indults als condemnats pel procés, per "el bé del país". "En aquells moments un ha d’assumir la responsabilitat, no es poden amagar el cap com una estruç, això fa que els problemes s’enquisti", ha avisat.

"Per tant, estem convençuts que això ho fem pel bé de país, per l’interès general i per intentar superar una situació molt dura que mai s'havia d'haver produït", s’ha endinsat.

FARAN "QUE ES RESPECTI LA LEGALITAT"

En tot cas, Montero ha assegurat que en el Govern espanyol entenen la gent que pot tenir "objeccions", i ha explicat que no només estan treballant en aquests indults "des de la legalitat" sinó també en "fer que es respecti la legalitat". "És evident que si les persones tornen a trencar la llei, tot el pes de la llei tornarà a caure sobre ells, i quedarà a paper mullat aquest l’esforç que fa la societat espanyola per intentar passar aquests moments i mirar al futur", ha afirmat.

Preguntada sobre si el president Pedro Sánchez pensa cridar al líder del PP, Pablo Casado, i a la resta de líders polítics per explicar-los aquesta decisió, Montero ha explicat que el Govern espanyol sempre ha tingut una "comunicació fluida" amb la resta de forces, però que coneixen "de primera mà" que el líder de l’oposició no vol parlar "absolutament res dels temes que afecten en profunditat" al país.

tracking