SEGRE

PARTITS POLÈMICA

El PSOE accelera la sortida de Susana Díaz de la direcció

Avança el seu comitè federal || Malgrat que l'andalusa diu que no aspira a la reelecció, el partit no vol bicefàlies

José Luis Ábalos i el candidat del PSOE-A, Juan Espadas.

José Luis Ábalos i el candidat del PSOE-A, Juan Espadas.EFE/JOSE MANUEL VIDAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Executiva del PSOE va decidir ahir que la pròxima reunió ordinària del seu comitè federal sigui el 3 de juliol, en lloc del dia 17 de juliol, com es preveia inicialment, per aprovar la convocatòria formal del 40è Congrés del partit els dies 15, 16 i 17 d’octubre a València. No obstant, sobre la taula també hi haurà la renovació iniciada al PSOE andalús, després de la victòria en les primàries a la Junta de l’alcalde de Sevilla, Juan Espadas, contra Susana Díaz, encara en el càrrec de secretària general del PSOE-A, en contra dels desitjos de Ferraz.

La que també va ser rival de Sánchez al Congrés federal del 2017 es resisteix a deixar formalment el seu càrrec al capdavant del PSOE-A, encara que tant Espadas i el seu equip com Ferraz li han deixat clar que el lideratge dels socialistes andalusos correspon ara exclusivament a l’alcalde sevillà per evitar bicefàlies.

Díaz ha dit que no es presentarà a la reelecció al congrés regional previst per a finals d’any, i que ajudarà l’acabat d’elegir candidat a la Junta. No obstant, ni Espadas ni la direcció no volen forçar la seua sortida i generar un conflicte al PSOE-A i, per això, en descarten la destitució i el nomenament d’una gestora. En aquest context, el comitè federal pot servir per analitzar la forma d’escurçar el mandat de Díaz d’una manera menys conflictiva.

tracking