SEGRE
Imatge dels presos del procés empresonats a Lledoners.

Imatge dels presos del procés empresonats a Lledoners.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els presos de l’1-O han rebut aquest dimarts l’indult del Govern, després de tres anys i mig tancats, i tenint encara pendents entre cinc i nou anys per complir a la presó. El Tribunal Suprem (TS) va dictar la sentència fa prop de dos anys i els va imposar penes d’entre nou i tretze anys de presó, però els impulsors de l’1-O condemnats ja portaven entre un i dos anys a presó provisional: alguns van quedar en llibertat durant uns mesos i d’altres han estat empresonats des de la tardor de 2017, sortint només amb permisos penitenciaris o breus etapes de semillibertat.

Com succeeix amb tots els presos, el temps que van passar a la presó abans que el tribunal dictés sentència ja se’ls va computar com a part de la pena. Al president d’ERC, Oriol Junqueras, li van imposar la condemna més alta en la sentència, amb 13 anys de presó per sedició i malversació, per la qual cosa encara li quedaven nou anys i quatre mesos de condemna per complir, que hagués acabat el 2030.

Els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa van ser condemnats a 12 anys de presó, així que encara els en quedaven pendents vuit més, tenint en compte que ja van passar un any i set mesos en presó preventiva abans de la sentència del Suprem. Per la seua part, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, condemnada a 11 anys i mig per sedició, també tenia pendents prop de vuit anys de pena, que hagués complert el 2029.

Als exconsellers Quim Forn i Josep Rull, condemnats a 10 anys i mig, els faltaven prop de set anys per complir tota la condemna, mentre que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, amb les penes més baixes de la sentència –nou anys cada un– reben l’indult estant a prop de complir la meitat de la pena, amb alguna cosa més de cinc anys per complir.

tracking