SEGRE

ESNOTICIA

La Moncloa aprova avui els indults per impulsar el “retrobament” a Catalunya

Sánchez afirma al Liceu que la mesura facilitarà la “concòrdia” i la “convivència”

Pedro Sánchez conversa amb una dona al Liceu que li va demanar apostar pel diàleg polític.

Pedro Sánchez conversa amb una dona al Liceu que li va demanar apostar pel diàleg polític.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres aprova avui els indults als nou líders independentistes empresonats per l'1-O. En un acte al Liceu, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va justificar ahir l'atorgament d'aquesta mesura de gràcia, que és insuficient segons l'independentisme, per impulsar el “retrobament”, la “concòrdia” i la “convivència”.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va confirmar ahir que el Consell de Ministres aprovarà avui els indults als nou líders independentistes condemnats a penes de presó per l’1-O. La mesura de gràcia, que s’adoptarà a través d’expedients individualitzats de prop de trenta folis d’extensió cada un i en els quals s’adduiran raons polítiques i jurídiques per justificar-la, servirà, segons Sánchez, per impulsar el “retrobament” a Catalunya i fomentar l’“esperit constitucional de concòrdia”.

En un acte al Teatre del Liceu a Barcelona al qual no van assistir representants del Govern català ni de l’independentisme, Sánchez va corroborar que els indults es donaran avui i va dir que serviran per “sumar milions de persones a la convivència”. El president espanyol, que va defensar que la Moncloa respecta “la plena legalitat i l’absoluta constitucionalitat” amb aquesta decisió, va afegir que la seua meta no és “ni qüestionar ni revocar” la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O.

“Els indults són útils per a la convivència i casen amb l’esperit constitucional de concòrdia”, va assenyalar, i va afegir que “la democràcia espanyola farà un gran pas” amb la concessió de la mesura de gràcia. I és que, per al cap de l’Executiu espanyol, “en la balança de les decisions polítiques, el futur ha d’importar més que el passat”. “Hem optat per la reconciliació”, va sentenciar. .

La presència de Sánchez va ser contestada als exteriors del Liceu amb una concentració de diversos centenars de persones (vegeu la pàgina 4). Així mateix, a l’interior de l’auditori, va ser interromput per un militant d’Arran, que hi havia accedit gràcies a una invitació de la CUP. Va cridar proclames a favor de la independència, així com “visca la terra”. També va desplegar una estelada i una bandera d’Arran.

Els presos podrien sortir abans que s’acabi la setmana Els nou presos que es beneficiaran dels indults podrien abandonar els respectius centres penitenciaris ja aquesta mateixa setmana. Tots gaudiran de permisos amb motiu de la revetlla de Sant Joan, de manera que podrien sortir demà mateix, dimecres, i que no tornin al centre penitenciari més que a recollir els seus estris personals i complir alguns tràmits.

L’independentisme insisteix en l’amnistia per acabar amb la “repressió” El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i dirigents dels partits independentistes van coincidir ahir que els indults no són suficients per acabar amb la “repressió” i que l’única solució passa per l’amnistia i l’autodeterminació de Catalunya. Tot el mateix dia en què Òmnium, ERC, JxCat, PDeCAT i CUP van portar al Congrés 200.000 firmes a favor d’una llei d’amnistia (vegeu la pàgina 4).

tracking