SEGRE

VIOLÈNCIA DE GÈNERE JUSTÍCIA

Condemnat a 15 anys el 'Rei del Cachopo' per matar l'exparella

L'Audiència de Madrid l'absol de profanació de cadàver al considerar que la va esquarterar per ocultar el crim || El jurat el va declarar culpable dels dos delictes

El ‘Rei del Cachopo’ haurà d’indemnitzar els dos fills i la mare de la víctima.

El ‘Rei del Cachopo’ haurà d’indemnitzar els dos fills i la mare de la víctima.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a 15 anys de presó César Román, conegut com el Rei del Cachopo, per l’homicidi de la seua exparella, Heidi Paz, l’agost del 2018 amb els agreujants de parentiu i gènere. No obstant, l’absol del delicte de profanació de cadàver al considerar que va desmembrar la dona amb l’única finalitat d’evitar ser descobert.

La sentència segueix el veredicte de culpabilitat emès el passat 1 de juny pel jurat popular, que el va considerar culpable per unanimitat de matar i esquarterar la jove hondurenya de 25 anys després de no acceptar que aquesta volgués posar fi a la relació que mantenien. Els membres del jurat el van declarar culpable també d’un delicte de profanació de cadàver, però no ha estat contemplat pel tribunal.

La Fiscalia i l’acusació popular sol·licitaven per a ell 15 anys i 5 mesos de presó, mentre que l’acusació particular va demanar 28 anys i 5 mesos per assassinat, profanació i maltractament.

Román, que ja ha anunciat que recorrerà la sentència, va defensar en la vista oral que la que va ser la seua parella o bé era viva a Hondures o bé hauria acabat amb ella una suposada banda organitzada de drogues, una tesi que van negar els investigadors durant el judici. L’Audiència considera provat que el crim es va cometre la matinada del 5 d’agost del 2018 després que la noia acudís al pis de l’acusat.

De la mateixa manera, el Rei del Cachopo també ha estat condemnat a 5 anys de llibertat vigilada i a indemnitzar els dos fills de Heidi amb 142.229 euros i la mare amb 100.000.

Fereix de gravetat la seua dona i se suïcida a DoñinoUna dona de 35 anys va resultar ferida molt greu al ser suposadament apunyalada per la seua parella, un home de 69 anys que es van penjar després dels fets, la matinada d’ahir a l’habitatge familiar situat a la localitat de Salamanca de Doñinos. L’home tenia denúncies per maltractaments d’una parella anterior. El germà de l’agressor també va resultar ferit a l’intentar evitar que apunyalés la dona.

El ‘Rei del Cachopo’ haurà d’indemnitzar els dos fills i la mare de la víctima.

El ‘Rei del Cachopo’ haurà d’indemnitzar els dos fills i la mare de la víctima.EFE

tracking