SEGRE

ESNOTICIA

Dos maneres d'encarar el futur

Pedro Sánchez aposta per girar full i tornar al camí de la “reconciliació” || Pere Aragonès creu que ara toca l'amnistia i pactar un referèndum

Dos maneres d'encarar el futur

Dos maneres d'encarar el futurEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro

Sánchez

Aragonès defensa que la concessió de l’indult és un reconeixement al fet que les condemnes van ser injustes

, va insistir ahir que la concessió de l’indult als presos del procés ha de servir per “tornar a apostar pel diàleg i el retrobament”. Pel seu costat, el cap del Govern català, Pere Aragonès, li va exigir que aquesta nova etapa de “negociació” vingui acompanyada d’“amnistia i un referèndum pactat”.Sánchez, que va comparèixer des de la Moncloa per anunciar l’aprovació de la mesura de gràcia, va insistir que aquesta s’ha concedit per “raons d’utilitat pública”, ja que l’objectiu és restablir la convivència i la concordança en el si de la societat catalana i en el conjunt d’Espanya”. En aquest sentit, va afirmar que els espanyols “volen una Catalunya pròspera, europea, plural i solidària, i amb un alt grau d’autogovern”, i que “Catalunya sense Espanya no seria pròspera, ni europea, ni plural”.

El president, que va definir la decisió com una “mostra de grandesa democràtica d’Espanya”, va afegir que s’ha adoptat no només pensant en els nou afectats, sinó també en els “centenars de milers de persones que se senten solidaris amb els presos”, i també pels que, malgrat no donar suport als seus actes, creuen que ja han complert prou càstig.

En aquest punt també va voler rebatre els arguments de la dreta i va recordar que els indults “no exigeixen que els beneficiats canviïn les seues idees”, ja que, segons ell, cap va ser condemnat per ideals, sinó pels “seus actes contraris a la legalitat democràtica”.

Aragonès va comparèixer a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, acompanyat pels 14 consellers del Govern poc després. Durant la seua intervenció va dir que els indults són un pas que “ajuda a generar credibilitat en el camí de la negociació i l’acord per resoldre el conflicte” català, tot i que per a això, va insistir, ha de cessar “tota la repressió” contra l’independentisme, inclosos aquells que es troben a l’estranger. “És l’hora de l’amnistia i d’un referèndum acordat”, va asseverar.

El president català considera que la mesura de gràcia suposa “un reconeixement que les condemnes van ser injustes” i per això, va dir, els nou presos independentistes abandonaran la presó “amb el cap ben alt i els ideals intactes”, amb una “voluntat reforçada de construir una república catalana lliure i pròspera”.

La meta del Govern continua sent la independència i la millor manera per aconseguir-la, va remarcar Aragonès, “és la via del diàleg i la negociació” per “trobar una sortida acordada que respecti la voluntat del poble de Catalunya”.

Dos maneres d'encarar el futur

Dos maneres d'encarar el futurEFE

tracking