SEGRE

Iñaki Urdangarin no dormirà més a la presó pel seu bon comportament

El marit de la Infanta Cristina dormirà a la casa de la seua mare a Vitòria, ciutat on treballa per a un bufet d’advocats

Iñaki Urdangarin.

Iñaki Urdangarin.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iñaki Urdangarin ja no haurà de dormir més a la presó. El seu bon comportament durant aquests anys i la seua evolució positiva en un programa de reinserció per a condemnats per delictes econòmics han permès que el gendre del Rei Emèrit pugui pernoctar des d’aquesta setmana a la casa de la seua mare a Vitòria, molt pròxima a la presó de Zaballa —on va ser traslladat per complir la seua pena pel Cas Nóos-.

Segons ha avançat El Correo, a Iñaki Urdangarin se li va aplicar dilluns passat l’article 86.4 del reglament penitenciari. Aquest punt implica que "l’intern queda eximit" de pernoctar a la presó, "acceptant els controls" mitjançant dispositius telemàtics o d’un altre tipus que estableixi la Junta de Tractament en el seu programa individualitzat.

El règim obert, que té aplicat el marit de la Infanta Cristina, persegueix consolidar la situació d’inserció per a aquells presos que "han demostrat la seua clara capacitat" per assumir llocs|parades laborals "tenint en compte la importància que per als interns té la incorporació al món laboral".

Urdangarin treballa en aquests moments com a assessor en un despatx d’advocats de Vitòria, on es troba l’habitatge familiar de la seua mare Claire Liebaert. La casa és pròxima a la moderna presó de Zaballa, on compleix la seua última part de la condemna. Allà va recalar després d’abandonar el Centro Melchor Rodríguez d’Alcalá de Henares a Madrid, on va ser traslladat al gener després de complir la meitat dels cinc anys i vuit mesos de presó pels quals va ser condemnat en ferm pel Tribunal Suprem per la seua participació en el Cas Nóos. Fins aleshores havia estat pres a la presó de dones de Brieva.

tracking