SEGRE

TRIBUNALS

Campo descarta aplicar un indult anticipat a Puigdemont, encara que admet que la Llei ho contempla

Veu "absurd" abordar la reforma del Codi Penal si no compta amb majories i nega que hagi ajornat incloure en ella referèndums il·legals

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, aquest dijous al Congrés.

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, aquest dijous al Congrés.Congreso

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha descartat que el Govern vagi a concedir un indult anticipat a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que actualment resideix a Waterloo (Bèlgica), encara que ha reconegut que la llei contempla l’esmentada possibilitat.

En una entrevista en Ona Zero, Campo ha assenyalat que el Govern no "ho contempla sota cap concepte" encara que ha reconegut que hi ha una previsió en la llei que ho faria possible.

Campo s’ha expressat així davant de la pregunta de la posició del Govern sobre un possible indult anticipat a Puigdemont que s’està plantejant des de l’entorn independentista, una vegada que ja s’han aprovat els indults als líders del procés independentista, que estaven presos fins aquest dimecres.

En aquesta mateixa línia, Campo ha assenyalat que Puigdemont "sap" que no està emparat per la immunitat del Parlament Europeu i ha reiterat que si torna a Espanya serà detingut i jutjat.

Campo també ha rebutjat que la reforma del Codi Penal estigui congelada i, al contrari, ha assenyalat que es troba "en estudi" mentre ha refutat que es vagi a realitzar amb la finalitat de reduir les penes del delicte de sedició.

"No és amb aquesta finalitat" ha afirmat, si no una reforma profunda del bé jurídic ordre públic. Així ha assenyalat que seria "absurd" abordar una reforma que requereix unes majories sense comptar amb el suport parlamentari necessari.

Campo també ha afirmat que la intenció del grup socialista de tornar a introduir en el Codi Penal la convocatòria de referèndums il·legals, que va anunciar a la seua campanya electoral, no està ni "ajornada" ni "descartada" però que "tot alhora no es pot".

"No es pot posar en una cocció gaire bons elements perquè al final tindríem un mal aliment", ha apuntat. "Cal fer-ho en el seu moment, veient els suports amb els que es pot comptar i amb l’assossec necessari."

tracking