SEGRE

ECONOMIA MOROSITAT

L'antic propietari de Boí Taüll, dels que més deuen al fisc català

La constructora Nozar, que va posseir l'estació fins al 2014, deu 1,3 milions d'euros || Un total de disset contribuents acumulen un deute superior als 36 milions

Imatge d’arxiu de l’estació d’esquí de Boí Taüll abarrotada d’esquiadors el gener del 2020.

Imatge d’arxiu de l’estació d’esquí de Boí Taüll abarrotada d’esquiadors el gener del 2020.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Disset contribuents catalans devien un total de 36,7 milions d’euros a l’Agència Tributària de Catalunya a 31 de desembre de 2020, d’acord amb la llista que ha donat a conèixer la Generalitat i que inclou les persones físiques o jurídiques que tenen un deute superior al milió d’euros. Entre aquestes es troba la constructora Nozar, la que va ser propietària fins al 2014 de les instal·lacions de Boí Taül, que en total deu a la hisenda catalana 1,36 milions d’euros.

El grup es va veure obligat a cedir al Govern la titularitat de l’estació lleidatana el 2014, després de 14 anys al capdavant, per l’impagament d’un crèdit de 7,3 milions d’euros. El 2018, la Generalitat va assumir també l’explotació de les instal·lacions, al no poder abonar aquesta el lloguer que se li exigia.

Amb tot la llista de més deutors l’encapçalen dos particulars, María Carmen Ballbé Anglada, amb 3,59 milions d’euros, i María del Mar Ballbé Anglada, amb 3,52 milions, seguides de l’empresa Moramar, una societat vinculada a una sala de bingo de Barcelona que compta amb un deute de fins a 3,37 milions.

A continuació, apareixen Ana María Borrell Marin (3,08 milions); la companyia d’aigües Riera de Cabanyes i Rec Madral (amb 2,91 i 2,68 milions, respectivament); Carmen Elena Blázquez del Pozo (2,6 milions); Recreativos Cavalleros (2,09 milions); Víctor Juan Fontfreda Puig (1,89 milions); i la constructora Ibupe Rehabilitación (1,60 milions).

La llista la tanquen Miguel dels Sants Anglada Puigcerver (1,54 milions); Nancy Janneth Suárez Cáceres (1,53); Luis Ventura Elias (1,49 milions); Nozar (1,36 milions); Natividad Casanovas Solanes (1,27 milions); Hato Verde Golf SL (1,07 milions); i Comunitat d’Aïgues SL (1,05 milions).

El 2019, el primer any en què es va publicar aquesta informació inclosa en el pla del Govern per mirar de reduir el frau fiscal, la llista estava integrada per 9 persones, que sumaven deutes i sancions per un import de 14,8 milions d’euros, una quantitat que es va veure més que duplicada l’any passat. L’augment es deu al fet que s’hi han incorporat pagaments pendents de processos judicials.

tracking