SEGRE

CORRUPCIÓ JUSTÍCIA

Urdangarin no haurà de dormir més a presó “per la bona conducta”

Tindrà permís per viatjar fora d'Espanya per motius laborals || Haurà de continuar amb el programa de reinserció i acudir a la presó un cop per setmana a controls

Iñaki Urdangarin estava classificat en tercer grau penitenciari des del mes de febrer passat.

Iñaki Urdangarin estava classificat en tercer grau penitenciari des del mes de febrer passat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cunyat del rei Felip VI, Iñaki Urdangarin, ja no haurà de pernoctar més a la presó Zaballa de Vitòria, en la qual compleix l’última part de la seua condemna de cinc anys i deu mesos pel cas Nóos, després que se li hagi eximit pel seu bon comportament.

La secretaria general d’Institucions Penitenciàries va donar ahir llum verda a la proposta de la Junta de Tractament de la presó de Zaballa d’aplicar-li a l’exduc de Palma l’article 86.4 del Reglament Penitenciari. Això li permetrà complir la resta de la pena a casa de la seua mare sense necessitat de portar un braçalet de vigilància telemàtic i només estar sotmès a controls setmanals presencials a la presó i telefònics, segons va avançar el diari El Correo. Fins ara, havia de dormir a presó de dilluns a dijous.

El cunyat del rei Felip VI podrà demanar la llibertat condicional en menys d’11 mesos

A totes aquestes mesures se suma l’autorització judicial per poder sortir d’Espanya per motiu laboral. D’aquesta manera, el marit de la infanta Cristina només haurà d’anar un dia a la setmana a la presó per “fitxar” tret que estigui fora d’Espanya per feina, que podrà fer-ho per via telemàtica. Urdangarin ja va fer a començaments de mes un desplaçament a Ginebra (Suïssa), on resideix la infanta Cristina, amb permís del jutge de vigilància penitenciària.Val a recordar que Urdangarin gaudia des del febrer del règim de semillibertat i ara ha fet un pas més al no haver de tornar a presó a dormir. En la decisió s’ha tingut en compte la seua “excel·lent” conducta i el compliment del programa per a presos per delictes econòmics, al qual haurà de continuar acudint. També haurà de mantenir la seua activitat professional al despatx d’advocats de Vitòria on treballa com a consultor des del març.

El cunyat del rei va entrar a la presó de dones de Brieva (Àvila) el juny del 2018 per malversació, prevaricació, frau a l’Administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències al cas Nóos. El 2020 va ser traslladat al Centre d’Inserció Social (CIS) d’Alcalá de Henares i d’allà va demanar el trasllat a la presó alabesa, ubicada a uns 14 quilòmetres de Vitòria, per l’arrelament amb la ciutat, de la qual és natural i en la qual viuen la seua mare i alguns dels seus germans.

A Urdangarin li queden menys d’11 mesos per poder sol·licitar al jutge la llibertat condicional anticipada, prevista a l’article 90.2 del Codi Penal per a aquells condemnats que, entre altres requisits, estiguin en tercer grau, com és el seu cas.

tracking