SEGRE

Les ordres religioses que dirigeixen hospitals no aplicaran l'eutanàsia

A cap dels hospitals subjectes al criteri de les ordenis religioses s’atendrà el dret a una mort assistida a petició d’un pacient.

Les ordres religioses que dirigeixen hospitals no aplicaran l'eutanàsia

Les ordres religioses que dirigeixen hospitals no aplicaran l'eutanàsia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les principals ordres religioses que regenten fins 75 centres sanitaris a Espanya van difondre ahir un manifest contra la llei d’Eutanàsia, que entra en vigor avui, després de ser aprovada al Congrés el març passat.

Segons el manifest donat a conèixer dimecres a Madrid, “accelerar la mort, ja sigui per acció o per omissió de tractaments i cures degudes a qualsevol persona al final de la seua vida o en situació de greu discapacitat, ens sembla un mal|dany irreparable que no estem disposats a infligir ningú”. Consideren l’assistència mèdica a la mort sol·licitada “una acció suïcida o una actuació homicida”.

Les ordres religioses insisteixen que amb prou recursos, suport i cures pal·liatives aquests desitjos de posar fi a la vida es dilueixen. I creuen que els seus centres poden proporcionar-los fins a cobrir totes les necessitats dels pacients.

A Catalunya, el sistema sanitari inclou a diversos centres de gran rellevància que dirigeixen aquestes organitzacions, com el Parc Sanitari de Sant Boi de l’ordre de Sant Joan de Déu, o l’hospital comarcal de Garraf, de Los Camilos, a més de l’hospital infantil de Sant Joan de Déu a Esplugues, els principals centres de salut mental i equipaments sociosanitaris.

Segons la llei, el pacient podra rebre l’etuanasia unes cinc setmanes després de sol·licitar-la, després de ser informat de les alternatives i de les cures pal·liatives disponibles i després de confirmar la seua voluntat de morir al menys en quatre ocasions al llarg de tot el procés. A cap dels hospitals subjectes al criteri de les ordenis religioses s’aten­derá, d’acord amb el manifest, el dret a una mort assistida a petició d’un pacient. La llei contempla l’objecció de consciència per als professionals sanitaris que participin en el procés.

tracking