SEGRE

CORONAVIRUS LLEURE NOCTURN

El lleure nocturn demana test previs per no haver de tornar a tancar davant de l'augment de casos

El lleure nocturn demana test previs davant de la dificultat de complir les mesures

El lleure nocturn demana test previs per no haver de tornar a tancar davant de l'augment de casos

El lleure nocturn demana test previs per no haver de tornar a tancar davant de l'augment de casosEFE/Alejandro García/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, va plantejar la possibilitat de frenar la desescalada del sector per l’increment de casos de covid en les últimes setmanes, segons unes declaracions al programa Via Lliure de RAC1.

"A Barcelona els casos s'estan duplicant aquesta setmana, especialment per les festes de final de curs", explica Borrell.

Davant d’aquest creixement de casos i de la por de tornar a tancar després de 15 mesos amb la persiana abaixada, la patronal del lleure nocturn FECASARM ha insistit a implementar un nou protocol d’admissió als locals presentant un test negatiu vinculat a un codi QR.

La patronal assegura que les mesures imposades per la Generalitat -com ballar en la pista amb màscara o consumir begudes amb una distància d’1,5 metres- són "molt difícils de complir" i reconeixen que controlar-ho és "impossible".

D’aquesta forma, han assegurat, s’eliminarien fins cinc restriccions imposades fins ara, aportaria més seguretat i blindaria als locals davant de brots, ja que "es demostraria que prové de l’àmbit il·legal".

El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha reivindicat que, per evitar un futur tancament, el sector s’ha de desmarcar de forma "clara i contundent" del lleure nocturn il·legal, "sotmetent el dret d’admissió als nostres locals".

Aquesta mesura, ha explicat, permetria eliminar la restricció d’aforament, la distància interpersonal, l’obligació de tenir taules i cadires, el registre previ i la restricció horària.

tracking