SEGRE

HISENDA MOROSITAT

Els 3.800 grans morosos deuen 14.100 milions al fisc a Espanya

Al llistat de l'AEAT figuren Carlo Ancelotti, Ildefonso Falcones o Rodrigo Rato || El nombre de deutors s'ha reduït un 20 per cent respecte al 2015

Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de morosos que devien a la Hisenda pública espanyola més d’un milió d’euros a 31 de desembre del 2020 era de 3.869, un 1,6 per cent menys que un any abans, i devien un total de 14.100 milions, un 1 per cent menys. Segons assenyalen les dades facilitades aquest dilluns per l’Agència Tributària, el nombre de grans deutors s’ha reduït en un 20% respecte a la primera llista, publicada el 2015.

La major part dels morosos que apareixen a la setena llista de l’Agència Tributària són persones jurídiques, un total de 3.557 (69 menys que a l’anterior) que deuen 13.426 milions (131 menys).

Alguns dels deutors que figuren a la llista han anat saldant el seu deute durant aquest any

En aquesta llista figuren a més 312 grans morosos persona física (vuit més) per un total de 673 milions (15 milions). Com ja és habitual, una part important del deute –7.270 milions, el 51 per cent del total– és de deutors en procés concursal, per la qual cosa les possibilitats de cobrament efectiu són limitades. Entre aquestes hi ha Nozar, antiga propietària de Boí Taüll.A més a més, es recullen derivacions de responsabilitat de 1.209 deutors principals a responsables solidaris o subsidiaris per més de 2.560 milions, una actuació que pot influir en la prolongació del temps de cobrament.

Aquest any han entrat a la llista de grans deutors 363 contribuents que no figuraven a la de l’any anterior, amb un deute total de 975 milions, mentre que han sortit 424 morosos de la llista que es va publicar el 2020, que en devien 1.095.

Entre els noms més coneguts inclosos a la llista es troben l’entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, i l’escriptor Ildefonso Falcones –amb uns deutes del voltant de l’1,4 i 1,3 milions d’euros, respectivament–. Hi tornen a entrar l’exvicepresident del Govern Rodrigo Rato (1,3 milions) i el futbolista Dani Alves (2 milions).

A la llista també figuren María Paz Campos Trigos, que supera els tres milions, així com l’empresari Agapito García Sánchez, que amb 15,4 milions, ha deixat de ser la persona física que més deu al fisc, després d’anys ocupant aquesta plaça, i només superat a la llista anterior pel futbolista Neymar (34,6 milions). Teresa Maldonado Taillefer i el seu marit, Jesús Ruiz Casado, propietaris de la promotora immobiliària Aifos, relleven Agapito García, ja que deuen a Hisenda 15,68 milions d’euros i 15,57 milions d’euros, respectivament, en línia amb l’any previ.

Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti.EUROPA PRESS

Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti.EUROPA PRESS

tracking