SEGRE

MACROBROT

Els estudiants contagiats de COVID-19 en el 'macrobrot' a Mallorca ja superen els 1.100 casos

A Catalunya s’han notificat 64 casos

Vista de la platja d'Alcudia (Mallorca)

Vista de la platja d'Alcudia (Mallorca)EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses comunitats autònomes han notificat en les últimes hores nous casos de COVID-19 associats a brots vinculats a viatges de fi de curs a Mallorca, de manera que el recompte total de casos entre estudiants supera ja als 1.100, segons informació proporcionada per part dels diferents governs autonòmics.

En concret, la Comunitat de Madrid ha comptabilitzat ja 493 casos; Galícia 102; País Basc 172; Comunitat Valenciana 104; Catalunya 64; Múrcia 20; Castella-la Manxa 19 i Aragó 10.

A aquests positius notificats per les diferents CCAA, cal sumar els 62 positius a Mallorca notificats pel Govern balear entre estudiants de diferents comunitats. Aquests 62 joves formen part dels 249 aïllats a l’hotel pont Palma Bellver.

Del total de 62 positius notificats pel Govern, 12 amb simptomatologia --principalment, febre-- han estat traslladats a l’Hospital Universitari de Son Espases per cautela. Els joves ingressats es troben bé, dins del seu estat simptomatològic, ha assegurat la Conselleria de Salut.

Així, els casos positius de coronavirus associats al 'macrobrot’a Mallorca que han pogut ser constatats fins la data ascendeixen a 1.153 en total.

Cal tenir en compte, així mateix, que 476 joves andalusos es troben en aquests moments en aïllament després d’haver realitzat viatges de fi de curs a l’illa. També a la Comunitat de Madrid, a més dels 493 positius de COVID-19 relacionats amb el 'macrobrot’, hi ha més de 2.600 en quarentena i s’han registrat ja 33 casos de transmissió secundària.

Igualment, a Mallorca, a més, dels 249 joves traslladats a l’hotel pont covid Palma Bellver, 13 joves esperaven aquest dilluns ser traslladats i tres més que van tornar a la Península dissabte i estan sent localitzats.

S'ha de recordar que la Ponència d’Alertes del Ministeri de Sanitat va acordar dijous passat que aquelles persones que estiguin o bé hagin participat en viatges de fi de curs a Mallorca siguin considerats "contactes estrets".

El Govern balear ha comunicat que ha obert expedient als organitzadors d’un concert de Reggaeton a la Plaça de Toros de Palma i investiga a nou hotels pels brots associats als viatges de fi de curs.

Un positiu entre 175 treballadors dels hotels

D’altra banda, quant als treballadors dels sis hotels que s’han vist principalment afectats per aquest 'macrobrot’, el Govern balear ha comunicat que ja ha realitzat un garbellament.

Del total de 175 treballadors sotmesos a la prova de detecció del coronavirus fins aquest diumenge passat, un ha donat positiu en COVID-19.

Els grups no immunitzats "estan en més risc"

Respecte a aquest 'macrobrot’, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va dir aquest dilluns que s’havia identificat més de 5.000 viatgers, dels quals 1.167 casos i uns 20 o 30 casos secundaris. A més, hi ha 4.796 persones en quarantena.

"Són dades importants, que donen el toc d’atenció en el qual hem de tenir clar que els grups que no estan immunitzats estan en més risc", va assenyalar Simón, per negar que aquests contagis tinguin un impacte en l’hospitalització i incrementi la transmissió en la resta de la població.

tracking