SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Cospedal reconeix que es va reunir a soles amb Villarejo a la seu del PP

L'exsecretària general del partit nega la seua participació en l'operació Kitchen en què la involucra || Tot i que admet que li va pagar “despeses corrents per cortesia”

María Dolores de Cospedal a l’arribada als jutjats.

María Dolores de Cospedal a l’arribada als jutjats.A. PÉREZ MECA / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal es va desvincular ahir davant del jutge Manuel García-Castellón del conegut com a cas Kitchen, per la seua suposada implicació en el presumpte espionatge a l’extresorer del partit Luis Bárcenas, i de les anotacions de l’excomissari José Manuel Villarejo que la involucren en l’operació, si bé va reconèixer que es va reunir amb ell diverses vegades a soles a la seu del PP al carrer Génova amb la intenció que li expliqués el que sabia sobre filtracions a la premsa relacionades amb el PP i amb ella. No obstant, va insistir que no va saber res de l’operatiu policial orquestrat pel ministeri de l’Interior per espiar Bárcenas, i que, per extensió, mai va donar cap instrucció encaminada a sostreure-li documentació sensible contra el partit.

Va relatar que va decidir contactar amb Villarejo després que el ja difunt dirigent socialista Alfredo Pérez Rubalcaba digués en una intervenció parlamentària el 2009 que ho escoltava i sentia tot, la qual cosa la va portar a pensar que hi podia haver investigacions relatives al PP, però va dir que “com que no hi va haver encàrrecs, tampoc hi va haver pagaments”. Tanmateix, a preguntes de la Fiscalia va reconèixer que “pot ser” que en “alguna ocasió” ordenés pagaments a Villarejo per les “despeses corrents” en què hagués incorregut a l’hora de notificar-li determinades informacions per al PP.

Però va afirmar que es va tractar d’abonaments per “cortesia”, ja que Villarejo es limitava a explicar-li el que ja s’havia publicat a la premsa, per la qual cosa es va desvincular de les anotacions de l’excomissari que així ho testificaven.. L’excomissari diu que tenia dos telèfons per informar Rajoy? El comissari jubilat José Manuel Villarejo ha enviat un nou escrit al jutge de l’Audiència Nacional que instrueix la peça separada Kitchen en el qual afirma que li van donar dos telèfons de contacte amb el llavors president del Govern Mariano Rajoy perquè pogués tenir una “interlocució directa” amb ell i així evitar possibles discrepàncies entre el que li arribava a través de la cadena de comandament i el que ell com a agent d’intel·ligència transmetia. En un escrit de dinou pàgines redactat pel mateix comissari Villarejo, que exerceix la seua pròpia codefensa, el comissari indica que aquesta línia directa amb Mariano Rajoy era per evitar el que va passar a l’operació Catalunya, quan va sorgir “més d’una discrepància” entre el que ell aportava i el que realment li arribava al president.

tracking