SEGRE

INVESTIGACIÓ POLICIAL

Detingut el productor José Luis Moreno per estafar 50 milions

Amb cinquanta-dos persones més, haurien utilitzat més de set-centes societats per blanquejar diners procedents de les drogues || El grup volia crear un banc a Malta

Els agents van escorcollar ahir el domicili, a la imatge, i una de les productores de José Luis Moreno.

Els agents van escorcollar ahir el domicili, a la imatge, i una de les productores de José Luis Moreno.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conegut productor de televisió José Luis Moreno i cinquanta-dos persones més van ser detingudes ahir durant una operació policial que va dur a terme la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de Barcelona acusades d’haver estafat més de 50 milions d’euros a través de la creació d’un entramat empresarial que comptava amb més de set-centes societats, en què blanquejaven presumptament el diner negre d’organitzacions dedicades al tràfic de drogues. Els arrestos es van realitzar principalment a Madrid i Barcelona. A tots se’ls imputen els delictes d’estafa continuada, falsedat documental, blanqueig i pertinença a organització criminal.

La investigació, batejada com a operació Titella i que du a terme l’Audiència Nacional, va començar l’any 2018 arran de diverses denúncies d’entitats bancàries que van alertar que aquest grup havia aconseguit defraudar 1,3 milions d’euros. Després d’això, la policia va interceptar a Madrid una persona que ocultava aquesta quantitat en un doble fons d’un cotxe. Es tractava d’una mula de l’organització dedicada a blanquejar diners procedents del narcotràfic.

Segons la Guàrdia Civil, simulaven una activitat que era inexistent per justificar els milionaris ingressos en efectiu que es generava amb les vendes de la droga. Aquestes societats comptaven amb bona reputació per oferir projectes empresarials de tot tipus que mai es materialitzaven. Tenien el vistiplau de directors de sucursals, una notaria i fins i tot productores de televisió. La destinació d’aquests diners eren països com Suïssa, Panamà i les Maldives, i entre els projectes de l’organització hi havia crear un banc a Malta dissenyat per al crim econòmic. Les víctimes són entitats bancàries i un inversor privat.

Agents de la Policia van escorcollar el domicili a Madrid i la productora de Moreno. El productor, que en el passat va ser víctima de dos atracaments i també es va enfrontar a una condemna per vulnerar el dret d’actors que havia contractat com a empresari, ja havia tingut problemes amb la justícia. El 2011 va ser acusat en el cas Palma Arena per cobrament de comissions i assenyalat en la trama Gürtel pel mateix.

tracking