SEGRE

PRÒXIM ORIENT VIOLÈNCIA

Tensa calma entre els EUA i les milícies iranianes a Síria

Després d'uns bombardejos creuats

Funeral pels milicians morts en les últimes hores.

Funeral pels milicians morts en les últimes hores.EFE/EPA/AHMED JALIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tropes nord-americanes a Síria van ser atacades dilluns en un dels camps petrolers més importants de l’est del país, on també hi ha presència de les Forces Democràtiques Síries (FDS). Suposa un atac en resposta als bombardejos de Washington contra milícies proiranianes hores abans i en els quals van morir almenys deu milicians.

L’aviació nord-americana va bombardejar aquest dilluns a la matinada posicions de les formacions xiïtes avalades per l’Iran a les zones frontereres entre Síria i l’Iraq davant de les accions amb drons que aquests grups solen realitzar contra objectius dels EUA en territori iraquià.

En resposta, els grups armats, que tenen el suport de Teheran, van llançar una sèrie de projectils contra la base nord-americana, a la qual cosa les tropes de Washington van contestar amb artilleria contra els punts d’origen dels coets. Aquesta situació ha provocat que les Forces dels Estats Units i milícies proiranianes es tornessin a desplegar a l’est del territori de Síria.

Al febrer, els Estats Units van bombardejar posicions de les milícies proiranianes a Abu Kamal, i van causar almenys un mort.

tracking