SEGRE

POLÍTICA NOMENAMENTS

Ayuso crea una 'oficina de l'espanyol' que dirigirà Cantó

L'objectiu és situar Madrid com a “capital europea” de la llengua || L'exdirigent de Cs cobrarà per la tasca 75.000 euros anuals

Ayuso i Cantó durant un acte de la campanya electoral del 4-M.

Ayuso i Cantó durant un acte de la campanya electoral del 4-M.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Govern de Madrid, que encapçala la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, va aprovar ahir la creació d’una oficina de l’espanyol, que dependrà del departament de Cultura, Turisme i Esports i serà dirigida per l’exportaveu de Cs a València Toni Cantó.

L’exdirigent de la formació taronja, que es va quedar fora de la llista electoral del Partit Popular a les eleccions autonòmiques del maig passat al no estar empadronat a Madrid, tindrà la missió de promocionar la ciutat com la “capital europea de l’espanyol”. Entre les seues funcions hi haurà la de fer d’interlocutor amb institucions per impulsar les oportunitats econòmiques de l’espanyol i la col·laboració amb entitats dins de l’àmbit de la Comunitat de Madrid que treballen per l’impuls de l’espanyol.

Per aquestes tasques percebrà un sou de 75.084 euros anuals. Per compensar, Ayuso ha eliminat el comissionat del benestar animal i el de Revitalització dels Municipis Rurals, després que Vox demanés austeritat.

Cantó es va quedar fora de la llista d’Ayuso el 4-M al portar poc temps empadronat a Madrid

“La llengua espanyola és un actiu cultural, social i econòmic que compartim amb gairebé 600 milions de persones arreu del món i que té un potencial extraordinari que Madrid explotarà”, va assegurar l’Executiu regional.

Cantó arriba a aquesta nova direcció després que fa només un any defensés com a diputat del País Valencià una administració regional amb “menys xiringuitos i endollats i menys polítics”. La creació d’aquesta oficina va generar una cascada de crítiques per part de l’esquerra. “Madrid és la cinquena comunitat que menys inverteix en cultura per habitant, però amb aquest pressupost Ayuso ha estat capaç de fer un xiringuito a Toni Cantó”, va criticar ahir la líder de Més País, Mónica García.

En aquesta mateixa línia es va pronunciar el PSOE madrileny, que va retreure que la dirigent no s’hagi molestat ni a “dissimular”. Per la seua banda, Podem va preguntar si el càrrec ha estat el “suborn” perquè es canviés de formació.

tracking