SEGRE

OPERACIÓ TITELLA

El jutge deixa en llibertat José Luis Moreno sota fiança de 3 milions

Detenen José Luis Moreno per estafa i blanqueig de capitals a Madrid

Detenen José Luis Moreno per estafa i blanqueig de capitals a MadridEFE/JuanJo Martín/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de la Audiencia Nacional Ismael Moreno ha deixat en llibertat provisional l’empresari i productor José Luis Moreno, detingut dimarts en el marc de l’operació Titella, sota la condició del pagament d’una fiança de 3 milions d’euros que haurà de dipositar abans de les 15.000 hores de dijous vinent 8 de juliol.

Tot just ser-li notificada la interlocutòria, José Luis Moreno ha abandonat a les 15.30 hores la seu de l’Audiència Nacional sortint a peu per la rampa del garatge de l’edifici annex en el qual es troben els calabossos. A la sortida li esperava un cotxe de la marca Lexus en el qual se n’ha anat sense fer declaracions.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional, que ha decretat el secret de la causa, ha adoptat aquesta decisió a instàncies de la Fiscalia, que va demanar llibertat provisional per al productor i uns altres tres detinguts que han estat posats aquest dijous a disposició judicial.

Es tracta de Marta Dillet Gran, administradora d’algunes de societats investigades en aquesta trama, Antonio Luis Aguilera, als que hi ha posats fiances de 10.000 i 200.000 euros, respectivament (per al que també els ha donat dijous de termini), així com de Javier Villalba, que ha deixat en llibertat només amb l’obligació de compareixences periòdiques al jutjat.

A més de les fiances, i també a petició del fiscal, el jutge ha imposat als quatre compareixences periòdiques, retirada del passaport, prohibició de sortir d’Espanya sense autorització judicial i l’obligació de fixar un domicili en el qual estar localitzables.

En la seua compareixença davant el magistrat, el popular ventríloc s’ha acollit al seu dret com investigat a no prestar declaració. Se li investiga per delictes d’estafa, blanqueig, organització criminal i alçament de béns.

L’Operació Titella, desenvolupada en diverses províncies, ha suposat el desmantellament d’una presumpta xarxa internacional d’estafadors que comptava amb més de 700 societats amb les quals suposadament van defraudar més de 50 milions d’euros.

tracking