SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

El jutge i la Fiscalia coincideixen a oposar-se a l'indult a Juana Rivas

El magistrat no hi veu motiu ni la considera penedida

Juana Rivas.

Juana Rivas.EFE/JORGE ORTIZ/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia i el titular del jutjat penal 1, que va firmar la primera sentència condemnatòria a Juana Rivas, s’han mostrat contraris que aquesta veïna de Maracena (Granada) rebi un indult total o parcial a la pena a dos anys i mig de presó que li va imposar el Tribunal Suprem.

El titular del jutjat penal 1 de Granada, Manuel Piñar, va apuntar en una interlocutòria coneguda ahir que Rivas no presenta cap motiu “excepcional” que justifiqui l’indult, un argument que ha sumat al fet que “la penada no s’ha penedit”, un posicionament similar al mostrat per la Fiscalia de Granada.

Tant el magistrat del penal 1 com el Ministeri Fiscal s’han pronunciat aquesta setmana en una peça separada motivada per la petició d’indult de Rivas, condemnada a dos anys i mig de presó per estar l’any 2017 durant més d’un mes en parador desconegut amb els fills per no entregar-los a la seua exparella.

El pare dels menors, l’italià Francesco Arcuri, també es va mostrar contrari a aquesta mesura de gràcia i, en un escrit presentat fa diverses setmanes com a “part ofesa”, va considerar que Juana Rivas no compleix cap dels requisits legals per obtenir aquest benefici, segons va explicar el seu advocat.

El posicionament d’aquestes tres parts, que coincideixen a destacar la manca de penediment de Juana Rivas, requisit per ser indultada, s’inclouran a l’expedient que redacta el Tribunal Suprem (TS) i que aquest alt tribunal traslladarà al Consell de Ministres, encarregat de prendre la decisió final sobre la situació de la condemnada.

tracking