SEGRE

EUA HACKEJOS

Biden ordena investigar a fons els últims hackejos

El més recent va afectar prop de 1.000 negocis || El president nord-americà diu que no té proves que sigui obra russa

El president dels EUA, Joe Biden.

El president dels EUA, Joe Biden.EFE/EPA/SAMUEL CORUM / POOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Joe Biden, va ordenar dissabte dirigir “tots els recursos del govern federal” a investigar l’atac cibernètic contra la companyia Kaseya, proveïdora de software i els productes de la qual són àmpliament utilitzats per les empreses de gestió informàtica i altres àmbits, i va admetre que encara no estan segurs de qui hi ha darrere d’aquesta acció. “La idea inicial va ser que no era el govern rus, però encara no n’estem segurs”, va respondre Biden durant una visita a Traverse City, a l’estat de Michigan.

El governant va apuntar que durant la reunió que va sostenir al juny amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, li va anticipar que si Washington considera que aquest govern és responsable d’accions com aquesta, respondrà..

Kaseya, una empresa de software que brinda serveis a més de 40.000 organitzacions arreu del món, va confirmar dissabte que la seua plataforma d’administració de sistemes, anomenada VSA, va patir un “sofisticat” atac cibernètic, però va estimar que va afectar un “nombre molt petit” d’usuaris. La firma va alertar els clients perquè apaguessin immediatament els seus servidors “fins a nou avís” i va assenyalar que faran el mateix amb els seus servidors de servei. En una declaració apareguda a la pàgina web Reddit, l’empresa de ciberseguretat Huntress Labs va indicar que “més de 1.000 negocis” havien estat afectats per l’atac.

Aquest atac és l’últim d’una sèrie d’assalts informàtics que ha posat en alerta les autoritats nord-americanes. Al maig, un atac a l’oleoducte Colonial Pipeline va interrompre els enviaments de combustible a les gasolineres de la costa est, i per la seua part l’atac a JBS va provocar el tancament temporal de nou plantes processadores de carn de boví.

tracking