SEGRE

SUCCESSOS TROBALLA

Troben morta una nena desapareguda en un pantà

No portava armilla salvavides i va caure a l’aigua dimarts || Els bussejadors van trobar el cos a 26 metres de profunditat

Efectius de la Guàrdia Civil a la zona del pantà.

Efectius de la Guàrdia Civil a la zona del pantà.EFE/RODRIGO JIMÉNEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bussejadors del GEAS de la Guàrdia Civil van trobar ahir el cos sense vida de Clara, la nena de nou anys desapareguda dimarts a la tarda a les aigües del pantà de San Juan, a prop de l’embarcador de San Román, a San Martín de Valdeiglesias (Madrid). La menor es trobava juntament amb altres nens en una plataforma de fusta que hi havia instal·lada a la part posterior d’una llanxa quan, en un moment donat, els familiars li van perdre el rastre i, després de fer unes quantes voltes al lloc, van trucar dimarts passat a la tarda als serveis d’emergències. Pel que sembla, la nena es va precipitar a l’aigua des d’una plataforma de l’embarcació, en una zona del pantà vetada al bany on no hi ha socorristes ni la Creu Roja. Els familiars, que van ser atesos per un grup de psicòlegs, van dir que la menor va caure a l’aigua sense armilla salvavides.

Des del mateix dimarts, en la recerca de la menor van participar setanta persones que formaven part d’un dispositiu compost per efectius de la Guàrdia Civil, Creu Roja, Protecció Civil, Policia Local i el Cos de Bombers. Les tasques de rastreig es van fer tant dins de l’aigua amb un sonar, ja que el pantà té més de vint metres de profunditat i la visibilitat és molt complicada, com a la superfície. Després de sis dies de recerca, el cos sense vida es va trobar en una profunditat d’uns 26 metres i “en una zona veïna però una mica allunyada” d’on va començar la recerca, per aquesta raó la demora en la localització.

El cap de Bombers de la Comunitat de Madrid, Agustín de la Herrán, va destacar que l’ampli dispositiu desplegat estava “molt ben organitzat” en el que ha estat “una recerca dura i complexa”. Per la seua part, l’alcaldessa de San Martín de Valdeiglesias, Mercedes Zarzalejo, va enviar un missatge de suport a la família i va manifestar que “encara queden uns durs moments per passar”, però compten amb el suport “de l’equip psicosocial de Creu Roja”.

tracking