SEGRE

POLÍTICA JUSTÍCIA

Ratifiquen els dinou mesos de presó per a Isa Serra

Isa Serra.

Isa Serra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem va ratificar ahir la condemna a un any i set mesos de presó imposada a l’exportaveu de Podem a l’Assemblea de Madrid Isa Serra per un delicte d’atemptat a l’autoritat, lesions i danys comesos durant uns aldarulls que es van produir al barri de Lavapiés en un desnonament que va tenir lloc el 31 de gener del 2014. Així doncs, els magistrats de la Sala II de l’Alt Tribunal van desestimar el recurs de cassació interposat per la defensa de Serra contra la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, dictada l’abril del 2020.

El 8 de juny passat, l’exportaveu de la formació morada no va recollir la seua acta de diputada al constituir-se l’Assemblea de Madrid després de les eleccions del dia 4 de maig davant de la possibilitat que el Suprem confirmés la seua condemna. A més de la pena de presó, el Superior de Justícia li va imposar dinou mesos d’inhabilitació per al dret al sufragi passiu i una multa de 2.400 euros que se sumen als 5.250 euros d’indemnització als dos agents policials ferits.

La dirigent de Podem va avançar que recorrerà al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) aquesta sentència “injusta”, dictada “sense proves” i mitjançant “acusacions falses”.

tracking