SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

El jutge imputa CaixaBank i Repsol en el 'cas Tàndem'

Els acusa de suborn i de revelació de secrets || Florentino Pérez demana al jutge que s'acusi també Iberdrola

L’excomissari José Manuel Villarejo.

L’excomissari José Manuel Villarejo.ANDREA ZAMORANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiencia Nacional Manuel García-Castellón ha acordat la imputació de Repsol i CaixaBank com a persones jurídiques en el marc de la peça separada número 21 del cas Tàndem per la seua presumpta participació en la contractació del comissari jubilat José Manuel Vilalrejo per investigar al que va ser president de Sacyr Luis del Rivero i el seu entorn. En la interlocutòria, el magistrat els imputa un delicte de suborn i un delicte de revelació de secrets.

Repsol diu que la seua condició d’investigada no afecta la seua governança ni activitat

En aquesta peça s’investiga el Projecte Wine, pel qual les dos companyies van recórrer a José Manuel Villarejo amb la intenció de “frustrar” un pacte de Del Rivero amb la petrolera mexicana Pemex per aconseguir el control de Repsol YPF, companyia en la qual CaixaBank era accionista de referència.

Fins al moment, a més dels responsables de seguretat de les dos companyies, el magistrat va acordar citar com a investigats tant el president de Repsol, Antonio Brufau, com el president de la Fundació La Caixa i de Criteria Caixa, Isidre Fainé.

En el seu interrogatori, tots dos van reconèixer haver acordat investigar el moviment de la constructora i Pemex sobre Repsol pel “perill” que suposava, si bé van rebutjar que en aquell moment coneguessin que l’excomissari s’anava a fer càrrec d’aquests serveis.

Repsol ha reiterat la seua disposició a col·laborar “sense restricció” amb la Justícia per a l’esclariment dels fets en el marc de la peça separada número 21 del cas Tàndem i ha deixat clar que la condició d’investigada en la instrucció judicial “no té cap conseqüència sobre la societat, la governança o activitat”.

Per la seua part, l’empresari Florentino Pérez ha enviat un escrit al jutge García-Castellón en el qual li demana imputar Iberdrola per l’encàrrec que la seua filial de Renovables hauria fet a l’excomissari Villarejo amb el projecte Wind al considerar que aquesta última “únicament serveix de corretja de transmissió de les decisions preses a la matriu”.

tracking