SEGRE

JUSTÍCIA CORRUPCIÓ

Jordi Pujol Jr cobreix la fiança de 7,5 milions

Presenta a l'Audiència Nacional una col·lecció de cotxes valorada en 2,6 milions d'euros, un compte bancari amb prop de 4 i una casa a Barcelona encara per taxar

El primogènit de la família Pujol, en una foto d’arxiu.

El primogènit de la família Pujol, en una foto d’arxiu.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha presentat a l’Audiència Nacional la seua col·lecció de cotxes de luxe valorats en més de 2,6 milions d’euros, una casa a Barcelona encara per taxar i un compte bancari amb prop de 3,9 milions per cobrir la fiança de 7,5 milions que el jutge Santiago Pedraz li havia exigit per cobrir les eventuals responsabilitats civils que poguessin sorgir de la causa que asseurà tot el clan, a excepció de la dona de l’expresident, Marta Ferrusola, al banc dels acusats.

En l’escrit, que va ser remès al magistrat el passat 1 de juliol –el dia que expirava el termini per cobrir la fiança abans que li embarguessin els seus béns–, la defensa de Jordi Pujol Ferrusola va aportar el saldo d’un compte bancari el titular del qual és Inter Rosario Port Services, que té com a soci únic la societat mercantil Active Traslation SL, propietat al cent per cent del primogènit dels Pujol.

A banda de l’import d’aquest compte, que ascendeix a un total de 3.885.597,77 euros, s’aporta també la seua col·lecció d’automòbils de luxe, entre els quals es compta un Ferrari F-40 el valor del qual assoleix els 678.000 euros i un Lamborghini Miura valorat en 959.000 euros. 

La taxació que va realitzar l’Oficina de Recuperació i Gestió d’Actius (ORGA) per a Pedraz xifra el valor dels dotze vehicles de la flota en 2.600.560 euros, import que estarà destinat a cobrir la fiança una vegada que se subhastin. Finalment, la defensa va designar una casa situada en un luxós barri de Barcelona i la titularitat de la qual pertany també a Active Translation. Aquesta encara ha de ser taxada.

Jordi Pujol Ferrusola s’enfronta a fins 29 anys de presó pels delictes d’associació il·lícita, blanqueig, falsificació de document mercantil i delictes contra la Hisenda Pública.

tracking