SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

José Luis Moreno presenta l'aval hipotecari de la fiança que evita la presó

El doble dels tres milions que exigia el jutge

Captura d’un senyal de vídeo que mostra José Luis Moreno.

Captura d’un senyal de vídeo que mostra José Luis Moreno.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno ha permès al productor José Luis Moreno pagar la fiança de tres milions d’euros que li va imposar després de la detenció en l’operació Titella amb una fiança hipotecària de propietats seues com a aval. Segons fonts jurídiques, per fer així el pagament, la fiança hipotecària ha de ser pel doble de la quantitat que li va imposar el jutge per romandre en llibertat provisional. Moreno tenia fins ahir dijous a les 15.00 hores per cobrir la fiança que li va posar el jutge després de la detenció la setmana passada.

La investigació sobre aquesta presumpta xarxa internacional d’estafadors es va iniciar l’any 2018

L’empresari reclamava la suspensió d’aquesta mesura cautelar i la llibertat o, de forma alternativa, rebaixar la fiança a 300.000 euros per evitar la presó provisional.

El fiscal es va adherir parcialment al recurs de Moreno, encara que defensant que la mesura cautelar “està plenament justificada” per la gravetat del delicte imputat i la pena aparellada, així com pel risc de fuga, que “batega amb tot el seu vigor”. El Ministeri Fiscal entén que la pena a què podria ser condemnat Moreno suposa “un al·licient prou vehement” perquè fugi i que “les capacitats econòmiques” de què “ha fet ostentació”, i que ell mateix estima en 23 milions d’euros, facilitarien l’eventual fugida. Per això, creu que els tres milions de fiança estan justificats.

A més de Moreno, el magistrat va imposar fiances de 10.000 i 200.000 euros als altres nou detinguts per aquesta trama. Amb aquestes detencions, la Policia, que va iniciar el 2018 les investigacions, va donar per desmantellada una suposada xarxa internacional d’estafadors que comptava amb més de 700 societats amb les quals suposadament van defraudar més de 50 milions d’euros.

tracking