SEGRE

POLÍTICA

Terratrèmol al Govern central: se'n va Carmen Calvo i Nadia Calviño serà vicepresidenta primera

Sánchez nomena Félix Bolaños ministre de Presidència, pleguen Campo i Duque i Iceta, nou ministre de Cultura

Terratrèmol al Govern central: se'n va Carmen Calvo i Nadia Calviño serà vicepresidenta primera

Terratrèmol al Govern central: se'n va Carmen Calvo i Nadia Calviño serà vicepresidenta primeraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Sánchez ha provocat un terratrèmol polític amb una profunda remodelació del Govern.

Se'n va la fins ara número 2, Carmen Calvo, i la vicepresidència primera serà ocupada ara per la fins ara vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño.

Es crea un ministeri de la Presidència que serà ocupat pel fins ara secretari general de Presidència, Félix Bolaños.

A més, la fins ara presidenta del Senat, Pilar Llop, ocuparà el ministeri de Justícia i rellevarà així Juan Carlos Campo.

Però també està prevista la sortida del cap de gabinet de Sánchez a la Moncloa, Iván Redondo, que serà substituït per Óscar López, antic secretari d'organització del PSOE, que fins ara era president de Paradores.

Miquel Iceta canvia de cartera: serà el nou ministre de Cultura i Esports en substitució de José Manuel Rodríguez Uribes, i deixa Política Territorial i Funció Pública, cartera que assumirà Isabel Rodríguez, actual alcaldessa de Puertollano, molt pròxima a el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.

A més, surt de Govern la fins ara ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, que serà substituïda pel fins ara ambaixador d'Espanya a París, José Manuel Albares, que ha estat el primer 'sherpa' de Sánchez a les grans cimeres internacionals.

L'astronauta Pedro Duque també deixarà la cartera de Ciència en mans de Diana Morant, actual alcaldessa de Gandia, molt pròxima a el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig.

L'aragonesa Pilar Alegria assumirà per la seva part la cartera d'Educació, i substituirà així a Isabel Celaá.

La remodelació és pràcticament completa pel que fa a les carteres socialistes. Sánchez havia pactat amb Yolanda Díaz que no afectaria a les de Unidas Podemos.

tracking