SEGRE

SUCCESSOS HOMOFÒBIA

Internen dos menors per la mort del jove Samuel

La Policia examina càmeres de seguretat i xarxes socials per aclarir el crim || Tres adults més estan a la presó

Una dona diposita flors a la zona on va morir Samuel.

Una dona diposita flors a la zona on va morir Samuel.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setmana després del crim de Samuel Luiz, el noi de 24 anys que va morir al rebre una brutal pallissa a la Corunya, la Policia busca més joves implicats en la turba que el va colpejar fins a la mort, després de sis detencions que han portat tres joves a la presó i dos menors a un centre d’internament. Els sis arrestats són amics entre ells i no coneixien Samuel.

Des d’aquell fatídic dissabte han estat nombrosos els actes de repulsa a tot Espanya per aquest assassinat que els seus amics i el moviment LGTBI consideren homòfob, però la investigació encara està en curs i les autoritats policials no confirmen aquesta motivació.

Un home denuncia que va ser agredit per besar-se amb un altre home en un parc a València

Els investigadors de la Brigada de la Policia Judicial de la Corunya, que porten el cas, se centren ara en l’anàlisi de càmeres de seguretat de la zona en la qual van succeir els fets, tant públiques com d’entitats privades, i sobretot el rastreig de xarxes socials, segons van precisar fonts properes al cas. L’objectiu és localitzar tots els participants en la pallissa que va rebre el jove corunyès al llarg d’uns dos-cents metres.

I és que, segons van revelar unes imatges d’una d’aquestes càmeres de seguretat fetes públiques divendres, el jove va ser agredit a la porta d’un local de lleure en el qual estava amb una amiga.

Després d’això va provar d’escapar, però va ser interceptat de nou a uns 200 metres pel mateix grup de persones que el van colpejar fins que va quedar desplomat a terra, tot això, segons les primeres hipòtesis, per una discussió que va començar perquè un jove va creure que Samuel l’estava gravant amb el mòbil.

D’altra banda, un home de 32 anys va denunciar haver patit una agressió homòfoba per part d’una persona quan es trobava besant-se amb un altre home al costat de diversos coneguts als jardins del Túria, a València.

La Policia Nacional ha obert un atestat per dos delictes d’odi i un altre de lesions i ha posat en marxa una investigació per identificar l’autor dels fets.

tracking