SEGRE

PANORAMA

Duran i Lleida diu que els indults són "útils" per a Catalunya i Espanya, però adverteix: "Hi ha obstacles"

Creu que mentre ERC i Junts segueixin "mirant-se de reüll" i s’utilitzi el tema "en termes electorals" hi haurà "moltes dificultats"

Josep Antoni Duran i Lleida

Duran i Lleida substitueix Josep Piqué com a conseller independent d'AenaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident d’Unió i exportaveu de CiU al Congrés Josep Antoni Duran i Lleida ha defensat que els indults als presos del 'procés' són "útils" tant per a Catalunya com per a Espanya. No obstant, ha reconegut que no és optimista sobre una ràpida solució de la situació catalana, encara que "cal intentar-ho". "Obstacles n’hi ha, grans i importants, caldrà anar salvant-los, però no serà un procés ràpid ni de bon tros".

Així ho ha manifestat Duran i Lleida a València, on ha anat a impartir una conferència en el marc de la Junta General de l’Assemblea de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE). Preguntat per la seua opinió sobre la mesura de gràcia, ha assenyalat que "no sé si els indults seran molt útils o no, han estat útils per als presos, les seues famílies i per als qui recolzen la seua causa política i, més enllà, també són útils per al conjunt de la societat catalana i espanyola, cosa que de vegades no s’acaba d’entendre fora de Catalunya".

En aquest sentit, ha argumentat que, "admetent" que no sabent exactament per a què serviran, els indults "es fan amb la intenció que serveixin perquè tingui més estabilitat Catalunya, que és un motor econòmic d’Espanya." "Quan no hi ha estabilitat aquest motor no funciona bé i Espanya necessita que els seus motors funcionin bé, i no només Madrid, i no només Madrid-València, també Barcelona i Catalunya en el seu conjunt", ha raonat.

Ha afegit que, sense discutir que Espanya és un estat de dret --"al contrari", ha ressaltat-- "a ningú no se li escapa o se li hauria d’escapar, sent govern o oposició, que reconforta la qualitat democràtica d’Espanya que se li doni una solució a aquestes persones que estaven com a dirigents polítics, no pel que pensen o diuen sinó pel que van fer, a la presó".

Així que, "com sent a la presó no serveixen per a aquests objectius i admetent que és opinable que (els indults) vagin a servir o no, jo em quedo amb veure si poden servir o no perquè fins ara era al contrari".

"ENTENDRE ELS TEMPS"

Duran i Lleida ha avisat que "no es pot demanar ni a l’independentisme ni a les posicions contràries que canviïn del dia a la nit la seua posició". Segons la seua opinió, "cal entendre els temps" i gestos "algun hi ha hagut", encara que també un joc polític del qual cal ser conscients.

"Mentre ERC i Junts continuïn mirant-se de reüll, competint i tement que certs passos els comporti la qualificació de botiflers és molt difícil poder resoldre". I d’altra banda, "mentre es continuï utilitzant en termes electorals, no tant amb sentit d’Espanya, també hi haurà moltes dificultats". "No sóc optimista, però cal intentar-ho, segurament passarà molt temps fins que es trobi una solució. Pedres al camí n’hi ha, grans i importants, caldrà anar salvant-les, però no serà un procés ràpid ni de bon tros".

tracking