SEGRE

CENTREEUROPA CATÀSTROFES NATURALS

Milers de desapareguts i 129 víctimes mortals a Alemanya i Bèlgica per les inundacions

Només al país germànic s'han comptabilitzat més de 1.300 persones en parador desconegut

Un home sosté un gat a la ciutat belga de Pepinster.

Un home sosté un gat a la ciutat belga de Pepinster.BRUNO FAHY / BELGA / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les inundacions provocades per les fortes pluges registrades durant els últims dies a l’oest d’Alemanya i el sud de Bèlgica han deixat de moment 129 morts i milers de desapareguts.

La policia d’Alemanya va informar ahir que almenys 103 persones han perdut la vida als estats de Rin del Nord-Westfàlia i Renània-Palatinat, els més afectats del país amb més de seixanta-tres i quaranta-tres víctimes mortals, respectivament. “La por és que n’hi hagi més”, va dir un portaveu de la policia al diari Die Welt. Les dades indiquen que de moment una vintena de persones haurien mort a la ciutat de Colònia, si bé quinze més ho haurien fet a Euskirchen.

A més, més de trenta haurien perdut la vida al districte d’Ahrweiler, el més afectat. Així mateix, les autoritats d’Ahrweiler van confirmar que 1.300 persones continuen en parador desconegut, si bé esperen que moltes estiguessin de vacances. A banda de les víctimes i desapareguts, les inundacions han provocat greus destrosses en vies i ponts, així com problemes a la xarxa de telefonia mòbil, cosa que ha deixat a la població de la zona incomunicada.

El temporal també està afectant Bèlgica, on han mort almenys vint-i-tres persones i quatre han desaparegut, segons informacions del diari Le Soir.

A la regió de Valònia, al sud del país, prop de 41.000 llars s’han quedat sense subministrament elèctric, per la qual cosa les autoritats han anunciat l’alliberament de fons d’emergència per ajudar les poblacions afectades.

Les autoritats van alertar que la “situació a la xarxa de distribució elèctrica continua sent extremament complicada”. A més, la mobilitat es trobava ahir greument limitada, amb els serveis de trens i autobusos suspesos.

Ahir, el primer ministre belga, Alexander de Croo, va declarar el 20 de juliol com a dia de dol nacional en record de les víctimes de les inundacions.

Un home sosté un gat a la ciutat belga de Pepinster.

Un home sosté un gat a la ciutat belga de Pepinster.BRUNO FAHY / BELGA / DPA

tracking