SEGRE

CENTREEUROPA DESASTRES NATURALS

Alemanya i Bèlgica tardaran anys a reparar els danys de les riuades

Ja sumen 160 morts, tot i que hi ha milers de desapareguts || Evacuen poblacions belgues frontereres amb Holanda al detectar-se danys en un dic del riu Ruhr

Un home camina entre les restes d’edificis destrossats per les riuades a la ciutat belga de Pepinster.

Un home camina entre les restes d’edificis destrossats per les riuades a la ciutat belga de Pepinster.EFE/EPA/JULIEN WARNAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja són almenys 160 les víctimes mortals confirmades per les inundacions d’aquesta setmana a Alemanya, que acapara la major part de defuncions, amb 133, segons assenyalen les últimes estimacions d’aquest dissabte, i Bèlgica, en què l’últim balanç d’ahir eleva les defuncions a 27. També comença a conèixer-se amb més precisió l’abast dels danys materials provocats, que segons els alcaldes de diferents localitats, tardaran anys a estar completament reparats.

L’últim balanç a Alemanya té lloc després de la confirmació d’uns quaranta-tres morts més durant les últimes hores a l’estadi de Rin del Nord-Westfàlia, a l’oest del país, mentre la policia tem la troballa de nous morts a la zona d’Ahrweiler, epicentre de la catàstrofe a l’estat de Renània-Palatinat.

Està previst que la cancellera alemanya, Angela Merkel, viatgi a les zones més afectades

La policia va confirmar a més 618 ferits, la majoria a la vall d’Ahr, on les carreteres seguien bloquejades i els ponts, destruïts. Mentrestant, milers de rescatadors continuaven ahir buscant supervivents a la regió d’Eifel, on les inundacions van arrasar pobles sencers dijous a la nit.

En altres esdeveniments de les últimes hores, destaca l’evacuació dels residents d’Ophoven, a prop de la frontera amb els Països Baixos, a l’espera que les autoritats avaluïn els danys totals del dic al riu Ruhr, que flueix des d’Alemanya a través de Bèlgica i els Països Baixos.

El temporal també va afectar fortament Bèlgica, on han perdut la vida almenys vint-i-set persones, segons va comunicar ahir el canal de televisió belga RTBF. A la regió de Valònia, al sud del país, prop de 41.000 llars s’han quedat sense subministrament elèctric, per la qual cosa les autoritats van anunciar l’alliberament de fons d’emergència per ajudar les poblacions afectades.

tracking