SEGRE

EUROPA DESASTRES NATURALS

Augmenten a 180 els morts per les inundacions a Alemanya i Bèlgica

El govern de Merkel va comptabilitzar ahir 45 víctimes mortals més a Rin del Nord-Westfàlia || La cancellera promet uns ajuts “ràpids” pel succés “surrealista”

Un cotxe passa davant de diversos alemanys que netegen les destrosses de les inundacions, ahir.

Un cotxe passa davant de diversos alemanys que netegen les destrosses de les inundacions, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja són almenys 180 les víctimes mortals confirmades per les inundacions d’aquesta setmana passada a Alemanya, que acapara la major part de defuncions, amb 155, i Bèlgica, que manté els nombre de morts en 27. I és que ahir Alemanya en va confirmar 45 més a l’estat de Rin del Nord-Westfàlia, a l’oest del país, i la policia tem la troballa de nous morts els pròxims dies a la zona d’Ahrweiler, epicentre de la catàstrofe a l’estat de Renània-Palatinat. La policia alemanya va confirmar 670 ferits més, la majoria a la vall d’Ahr, on les carreteres segueixen bloquejades i els ponts, destruïts.

A Bèlgica, es manté el balanç de víctimes mortals en 27 persones, però 103 encara continuen desaparegudes.. En aquest sentit, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va prometre ahir ajuda urgent per als damnificats per les inundacions “amb rapidesa i ambició”. La líder germànica va instar a “afanyar-nos, hem de ser més ràpids en la lluita contra la crisi climàtica”.

També va qualificar de “surrealista” i “fantasmagòric” el panorama que han deixat les inundacions després de visitar diversos punts crítics de la catàstrofe viscuda en part d’Alemanya i la veïna Bèlgica. La cancellera va indicar que el seu govern emprendrà ja al pròxim Consell de Ministres un paquet d’ajuda urgent. Merkel no va concretar-ne el volum.

El ministre de Finances, Olaf Scholz, va avançar en declaracions la xifra de 300 milions d’euros, respecte al suport als damnificats, i per la seua banda la reconstrucció d’infraestructures pot necessitar “milers de milions” d’euros. A les inundacions del 2013, que van afectar vuit dels setze lands del país, l’Executiu germànic va aprovar un paquet de 8.000 milions d’euros.. Paral·lelament, el candidat de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) a la Cancelleria alemanya, Armin Laschet, es va disculpar ahir després de les crítiques desencadenades per fer broma en un acte per les víctimes de les inundacions. Laschet, que succeirà Merkel com a candidata del CDU, va ser sorprès per les càmeres en un ambient distès i fent broma amb veïns metre el president alemany, Frank-Walter Steinmeier, s’adreçaven solemnement a la població.

tracking