SEGRE

POLÍTICA

Illa critica l'absència d'Aragonès en la Conferència de Presidents

Així ho afirmava aquest dilluns en reunió amb Ximo Puig al Palau de la Generalitat Valenciana

L’exministre Salvador Illa.

L’exministre Salvador Illa.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’oposició i secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha criticat Pere Aragonès per no voler assistir a la conferència de presidents que se celebra aquest mes i li ha recordat que l’any passat va assistir a totes setmanalment.

Així ho afirmava Illa aquest dilluns al Palau de la Generalitat Valenciana a València, on s’ha reunit amb el president Ximo Puig, amb qui ha coincidit que aquesta trobada tenia per objectiu "enfortir les relacions entre Catalunya i la Comunitat Valenciana".

Illa ha destacat l’"interès compartit per ambdues comunitats en un moment que es posa tot l’accent polític en la recuperació de l’economia". "Volem posar de manifest els interessos compartits que tenim en aquest temps nou", ha afegit.

Per això, ha defensat la presència de Catalunya en l’àmbit "multilateral" i ha criticat l’absència d’Aragonès de la Conferència de Presidents. De fet, ha considerat que "ningú no ha resultat ferit en els seus plantejaments polítics per reunir-se amb tots els presidents".

Salvador Illa ha fet avui una visita institucional a València acompanyat de la portaveu del grup parlamentari, Alicia Romero. També s’han reunit amb els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i de Sanitat, Ana Barceló.

"NOU TEMPS POLÍTIC" A CATALUNYA

Segons Illa, a Catalunya s’està obrint un "nou temps polític" i ha remarcat la "contribució decisiva" de Puig, de qui ha destacat que té una "rellevància política molt alta a Catalunya" des de la seua conferència al Cercle d’Economia del mes de desembre passat.

De fet, ha defensat que la seva trobada amb els empresaris valencians (després de la reunió amb Puig) també ha servit per "explicar-los que a Catalunya s’està obrint aquest nou temps polític, amb oportunitats molt interessants" per a ambdós territoris.

També s’ha pronunciat Illa respecte a la relació de Catalunya amb territoris com la Comunitat Valenciana, les Illes Balears i Aragó, i ha incidit en què "inexorable" que el govern català sigui present en els espais "multilaterals".

Respecte a la relació catalanovalenciana, ha considerat que és d’"interès de les dues comunitats" que hi hagi relacions "normalitzades" en un moment on tot l’accent polític està posat en la recuperació de l’economia, i ha advocat per centrar-se en les infraestructures i les inversions. També ha remarcat l’informe de l’OCDE que reclama a Espanya que acabi amb els "paradisos fiscals interns".

En la compareixença, Salvador Illa ha assenyalat: "també hem parlat de les infraestructures que s’han de continuar impulsant, com el Corredor Mediterrani, que s’estan desenvolupant a un bon ritme".

Així mateix, ha destacat que han parlat sobre el nou model de finançament i han reconegut "els esforços del Govern d’Espanya posant uns recursos extraordinaris al servei de les comunitats autònomes per fer front a la pandèmia". "Treballarem des dels àmbits polítics que representem per al finançament autonòmic, fent un treball conjunt," ha agregat.

tracking