SEGRE

INUNDACIONS BALANÇ

Experts vaticinen més tempestes a Europa com les d'Alemanya

Els morts ja superen els dos-cents

Les inundacions van afectar ahir localitats d’Àustria.

Les inundacions van afectar ahir localitats d’Àustria.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canvi climàtic està impulsant un gran augment de tempestes intenses i de moviment lent a Europa, segons un nou estudi de la Universitat de Newcastle i el Met Office britànic. A l’investigar com el clima afecta les tempestes intenses a Europa, els experts en clima han demostrat que hi haurà un augment significatiu en el futur en l’ocurrència de tempestes intenses i lentes.

Els científics estimen que aquestes tempestes de moviment lent poden ser 14 vegades més freqüents a terra a finals de segle. Són aquestes tempestes de moviment lent les que tenen el potencial d’acumulacions de precipitacions molt elevades, amb impactes devastadors, com s’acaba de comprovar a Alemanya i Bèlgica.

Els científics alerten que les tempestes poden ser 14 vegades més freqüents a finals de segle

Precisament, les inundacions provocades per les fortes pluges registrades durant els últims dies a l’oest d’Alemanya i el sud de Bèlgica han deixat de moment 202 morts i milers de desapareguts.

La Policia d’Alemanya va informar que almenys 163 persones han mort als estats de Renània del Nord-Westfàlia i Renània-Palatinat, els més afectats del país amb 117 i 46 morts, respectivament. D’altra banda, més de 700 persones han resultat ferides a Renània-Palatinat.

Ahir mateix, el ministre de l’Interior alemany, Horst Seehofer, va rebutjar les crítiques abocades contra el Govern per la mala gestió dels desastres naturals. Així, va destacar que els canals d’informació haurien funcionat a nivell federal, si bé va indicar que no té intenció d’interferir a nivell local. Els danys materials també són enormes. D’una banda estan els danys en infraestructures i, de l’altra, els milers de damnificats i els danys en equipaments privats.

tracking