SEGRE

TRIBUNALS

El Govern rectifica i avalarà les fiances del Tribunal de Comptes

Ho ha anunciat el conseller d'Economia Jaume Giró

El Govern rectifica i avalarà les fiances del Tribunal de Comptes

El Govern rectifica i avalarà les fiances del Tribunal de ComptesEFE/Toni Albir/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern utilitzarà finalment l’Institut Català de Finances (ICF) per avalar les fiances que reclama el Tribunal de Comptes als ex alts càrrecs de la Generalitat, una possibilitat que ahir dimarts va descartar el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el mateix Giró en la sessió de control al Govern al Parlament, el mateix dia en què venç el termini per abonar les fiances imposades pel Tribunal de Comptes.

El 6 de juliol, el Govern va aprovar per decret la creació d’un fons amb dotació inicial de 10 milions d’euros per ajudar els 34 ex alts càrrecs a qui el Tribunal de Comptes reclama fiances per valor de 5,4 milions per haver promocionat amb diners públics el "procés" a l’estranger, però ahir Giró va reconèixer que no han trobat cap banc que avali les fiances i va descartar recórrer a l’ICF com a pla B, per no posar en risc els professionals que hi treballen.

No obstant, després de reunir-se aquest matí amb el president català, Pere Aragonès, en el Parlament, el conseller ha anunciat un canvi de decisió: "He rebut trucades de gent de l’ICF que ha demanat si us plau que intentem utilitzar aquesta disposició addicional com està previst en el decret llei. Això és el que farem".

tracking